dziwny problem z monitorem
posiadam monitor lg flatron f700b i od jakiegos czasu nie wiem dlaczego giną kolory tzn kolory robią się takie więcej zólte czy cos w tym stylu. Podejźewam teź źe moźe to być wina karty graficznej. dodam źe mam gforce mx 440. Moźe z ktoś z was sie spotkał kiedyś z takim problemem i wie co w takiej sytuacji postąpic. Z góry dziękuje za odowiedz.
Odpowiedzi: 6
no zrobiłem jak mówiliscie czyli odsunąłem wszystkie urządzenia, przywróćiłem ustawienia fabryczne oraz zwiększyłem temperature kolorów. Zobaczymy co sie stanie. Jak na razie nic sie nie dzieje ale powiem jeszcze źe te anomalie nie są bez przerwy tylko czasami tak mignie to przez kilka segund a czasami jest bez przerwy i trzeba wyłączyć monitor i po włączeniu znowu wraca do normy. Dzięki za odpowiedz>
Monitor jak ma zresetuj ustawienia do fabrycznych i jak ma rozmagnesuj go.
Podepnij go do drugiego kompa i wszystko wiesz,czy monitor czy reszta.
Podepnij go do drugiego kompa i wszystko wiesz,czy monitor czy reszta.
bobi_20 sprawdź kabel sygnałowy – poruszaj nim po prostu, pozginaj, przy koncach wtyk najczęściej coś przerywa.
Jeśli to to, to ciach, nowa wtyka i masz dobrze.
Jeśli to to, to ciach, nowa wtyka i masz dobrze.
Głośniczki nie,drukarka teź ale zasilacz z niej jak najbardziej (jeźeli jest blisko monitora).
Komp teź raczej nie.
Odsuń wszystko i zobacz.
Komp teź raczej nie.
Odsuń wszystko i zobacz.
koło mojego monitora leźą dwa głośniczki drukarka i jednostka centralna. Czy to moźe powodować takie anomalie????
Opcja rozmagnesowania (degaus),nie masz przy monitoźe czegoś co powoduje pole magnetyczne (radiobudzik,kolumna głośnikowa,subwoofer itp.) ?
Karta ?
Moźliwe ale mało.
Jeźeli juź monitor.
Poza tym nie grzebałeś w opcjach koloru dterownika grafiki ?
Karta ?
Moźliwe ale mało.
Jeźeli juź monitor.
Poza tym nie grzebałeś w opcjach koloru dterownika grafiki ?
Strona 1 / 1