Dziwny problem z irDA

WItam posiadam port podczerwieni podłączony do płyty głównej ECS p4s5a/dx+ i na pocątku wszystko śmigało dobrze. Ale pewnego razu gdy chciałem połączyć telefon z kompem komórka wykryła mi komputer ale tylko na 3 sek później połączenie zostało zerwane a dioda w porcie podczerwieni przestała mrugać (było to samo po kaźdym uruchomieniu kompa) Myślałem źe jest to wina irDA ale teraz mam następną i było to samo do czasu kiedy usunąłem z z menedźera urządzeń port podczrwieni(chciałem aby windows od nowa ją zainstalował) uruchomiłem wtedy ponownie komputer i w menedźerze urządzeń pojawiła się irDA ale w panelu sterowania nie. A diodka w porcie przestała wogóle mrugać. Dodam źe mam win2000

Odpowiedzi: 3

1. Jeźeli IrDA się nie grzeje, to raczej jest podłączona odpowiednio.

2. Płyty na 90% nie spalisz, zawsze ma jakieś zabezpieczenie, albo nie wykryje Ci wogóle IRDY, albo wyskoczą błędy.
Tomekk
Dodano
02.08.2004 19:41:03
Robiłem to juź kilka razy bez rezultatu :cry:. Widziałem gdzieś w necie inny schemat połączenie na płycie głównej ale trochę się boję tak podłączać bo mogę płytę główną zepsuć a poza tym na schemacie który miałem wszystko działało.Dodam źe jak odłączę irDA od płyty głównej i podłączę ponownie to kiedy uruchamiam komp to dioda w irDA zapala się na 3sek.Ale dzieje się tak tylko podczas pierwszego uruchomienia po podłązeniu
szymon4417
Dodano
02.08.2004 16:22:38
A jak w BIOS sprawa wygląda ? Moźe tam wyłącz i włacz port IRda.
Anonymous
Dodano
02.08.2004 16:18:20
szymon4417
Dodano:
02.08.2004 13:56:33
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1