Dziwny problem z IE9 - strona ładuje się ale brak obrazu

Witajcie, oto problem: Komputer AIO MSI WindTop AE2420 3D, pod kontrolą Win 7 HP x64 SP1 Podczas leczenia infekcji systemu, dotarłem do miejsca, w którym ogólnie cały system działa - poza IE9 i FF (11). Kiedy uruchamiam IE9, ten ładuje stronę (widać to po pasku postępu), ale jej nie wyświetla. Eksperymenty z włączaniem / wyłączaniem renderingu sprzętowego, resetowaniem ustawień, resetowaniem protokołu internetowego, otwieraniem IE z wyłączonymi dodatkami, też nic nie wnoszą. Brak jakiegokolwiek komunikatu o błędach. Nawet w Dzienniku Zdarzeń. Ot - przeglądarka działa .... tylko nie wyświetla stron. Natomiast FF - zaraz po uruchomieniu po prostu się wywala elegancko z prośbą o zgłoszenie błędu do swoich twórców. Treść błędu mówi o problemie z mswsock.dll, choć nie przekonuje mnie to jakoś specjalnie, ponieważ podmiana biblioteki, a nawet kontroler plików systemowych (SFC) nie znajduje żadnych problemów. Reinstalacja (łącznie z usunięciem profilu) nic to nie zmienia. Natomiast doinstalowane Chrome i Opera działają bez zarzutu. W ramach śledztwa - odinstalowałem IE9 - zrestartowałem system i .... IE8 działa normalnie. Nawet FF się nie wywala. Pomyślałem - że pewnie brak poprawki KB2454826 (choć to dziwne - w końcu została ona zawarta w SP1 który jest zainstalowany). Próba jej instalacji zakończyła się jednak komunikatem świadczącym że jednak jest ona już w systemie... Zaktualizowałem więc wszystko co się dało: programy, sterowniki, system operacyjny i ponownie zainstalowałem IE9.... i ponownie dokładnie ten sam problem: IE9 wczytuje puste, białe strony, FF się wywala na starcie, i tylko Chrome i Opera działają bez zająknięcia. Pewnie gdyby to był mój komputer, to bym olał sprawę IE, przesiadłbym się na to co działa. No - ale to nie jest mój komputer, tylko mojego Szefa ..... Mam jeszcze jednego podejrzanego: kartę graficzną. A tak konkretnie jej sterownik. Tyle, że tu mam ręce związane, ponieważ MSI nie wydało nowszego sterownika do tego komputera (MSI AE2420 3D) a sterowniki od AMD mimo wielu prób i sposobów instalacji - kończą ją pięknym BSOD-em. Będę wdzięczny za WSZELKIE pomysły - za wyjątkiem tych którą istotą jest formatowanie.

Odpowiedzi: 0

Veers
Dodano:
2012-03-31 19:51:48
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0