Dziwny problem z dźwiekiem! Hilfe!

Wiec tak: Od jakiegoś czasu nie działają mi dzwieki w systemie! Jednak nie dotyczy to zwykłego odtwarzania muzyki czy dzwiekow w np. winampie etc. Ustawiam w /panel sterowania -> dzwieki i urzadzenia audio -> audio/ jakis schemat dzwiekowy np. "domyslny dla Windows" i nic! To samo jeśli tworze nowy schemat! To nie koniec problemow, bo nie ma też dzwiekow w niektorych programach np. nie ma odglosow w gadu-gadu (a z cala pewnoscia były!) i nawet w grach jest muzyka, ale nie ma odgłosow! (dzwiek sfx) Na bank nie jest to wina wyciszenia tego typu dzwiekow w systemie, bo sprawdzalem w regulatorze glosnosci i wszsytko jest na max!

Mam nowe sterowniki do karty dzwiekowej (reinstalowane) i zestaw kodekow K-Lite! (w tym tez audio)

Odpowiedzi: 2

Bździoch:
Mam nowe sterowniki do karty dzwiekowej (reinstalowane) i zestaw kodekow K-Lite! (w tym tez audio)

To przeinstaluj je przy pomocy programu Driver Cleaner. Ten program usuwa wszystkie pozostałości po sterach w systemie. Dopiero potem jeszcze raz zainstaluj najnowsze stery.

CoolPozdro.
moohomor
Dodano
29.07.2006 18:19:29
  • Bździoch 29.07.2006 19:37:59

Problemy miałem jeszcze przed reinstalką karty dzwiekowej, a nie dopiero po niej... Wiec raczej to nie jest wina sterownikow. Poza tym ten program, ktory mi podałeś czysci tylko stery creative, a ja mam karte Mint ;/<br>

• Leon$ 29.07.2006 20:39:29

Sprawdź czy masz włączoną usługę:<b>Windows Audio</b> Kontroluje urządzenia audio. Wymagany by w ogóle coś słyszeć! Komp z kartą dźwiękową musi mieć ustawione to na Automatic. Komp bez karty&nbsp; może mieć to wyłączone.

• Bździoch 29.07.2006 21:16:57

Sprawdziłem i usługa jest włączona... Nawet jakby byla wyłączona to przeciez nic by nie bylo slychac, a ja moge odtwarzac wszystko tylko ręcznie np. winampem ;/ Nie działają dzwieki komunikatow systemowych, dzwieki w programach i nawet w (starszych) grach dziala tylko muzyka...<br>

• HaJot46 31.07.2006 03:15:41

Prześledziłem Twoje problemy z uwagą, bo sam miałem podobne problemy. <br />- Twoja karta nie jest z najwyższej p&#243;łki i nie zawsze zainstalowanie najnowszego sterownika przyniesie spodziewane wyniki; <br />- nic nie wiadomo z Twoich wypowiedzi czy masz kartę zainstalowaną na płycie czy dodatkową w slocie PCI (trzeba wtedy zajrzeć do BIOS-u); <br />- nie jest wykluczone, że karta uległa uszkodzeniu lub po prostu źle siedzi w gnieździe. <br />Pozdrawiam.

O ile masz wcześniejszy punkt przywracania systemu, to spróbuj się do niego wycofać i sprawdź. Jak nie, to jeszcze opcja  "ostatniej dobrej konfiguracji" systemu. Może zadziała.
Paulus
Dodano
29.07.2006 17:28:43
  • Bździoch 29.07.2006 17:58:11

Niestety nie mam żadnego punktu przywracania systemu ;/ (opcja tworzenia punktu byla zalaczona, ale z jakiegos powodu nie utworzyl sie zaden). Jak uzyc tej opcji "ostatniej dobrej konfiguracji"?<br>

Bździoch
Dodano:
29.07.2006 14:16:27
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1