Dziwny poroblem z odtwarzaniem filmów
A więc tak... niema znaczenia pod jakim odtwaźaczem oglądm film(VPlayer ALLPlayer DviXPlayer), zaczeło sie to jakieś 3 dni temu, filmy wyglądają jakby oglądane przez nokowizor, są bardo niewyraźne, widać tylko dwa kolory wszystkie odcienie źółtego(albo zielonego) i jakby jakiś biały, ale taki dziwny, więc fimu nieda się oglądać. Gdy miałek DviX 5 wszystko było okej, ale coś się zaczynało dziać, raz film był odtwarzany normalnie, ale inny za 10 minut juź taki dziwny, aź w końcu wszysytko się zaczeło psuć. Zainstalowałem wtedy DviX 6 i dalej tak kaleczy, niema znaczenia czy to film pod DviX czy XviD, czy nawet DVD!! pod PowerDVD. A to wszystko sie dzieje pod kontrolą WindowsXP. O dziwo te same filmy pod Linux'em działają bez zaźutu.
Aha moge jeszcze dodac źe zainstalowałem sobie nową zapore ogniową ZoneAlarm, i po 2 dniach to się zaczeło psuć. Próbowałem oglądać z wyłączoną ale to nic niezmienia
Pomocy...':cry:'':cry:'':cry:'':cry:'
Aha moge jeszcze dodac źe zainstalowałem sobie nową zapore ogniową ZoneAlarm, i po 2 dniach to się zaczeło psuć. Próbowałem oglądać z wyłączoną ale to nic niezmienia
Pomocy...':cry:'':cry:'':cry:'':cry:'
Odpowiedzi: 2
Mam GeForce 5200 na AGp x8 128/128 i stery 77.72 z WHQL, ale wcześniej nic takiego sie nie działo
Zrobiłem tak:
Usunąłem kodeki, i setery do grafiki. później instalacja tego samego. I co?? w profilu Administratora filmy chodzą bez zarzutu i u wszystkich innych teź!! ale w moim nie!! ale bzdura, moźe teraz coś poradzicie??
Zrobiłem tak:
Usunąłem kodeki, i setery do grafiki. później instalacja tego samego. I co?? w profilu Administratora filmy chodzą bez zarzutu i u wszystkich innych teź!! ale w moim nie!! ale bzdura, moźe teraz coś poradzicie??
A jaka masz karte graficzna ? Nie nstalowales czasem Forceware 77.72 ? Podobno na kartach z seri 6xxx na PCI–E wlasnie te stery powodowaly przeklamania kolorow w filmach.
Strona 1 / 1