dziwny komunikat

Witam,
wlasnie dzis wymienilem sobie czesci w komputerze – plyte glowna Abit is7, pentium 4 3.4GHz, grafika – GeForce Gigabyte 6600GT z pasywnym chłodzeniem 9jest sam radiator miedziany). Problem jest taki – podczas uruchamiania komputera wyskakuje mi komunikat Nvidii o nast. tresci:
"System NVIDIA System Sentitel zgłasza,źe moc przekazywana do karty graficznej z układem NVIDIA nie jest wystarczająca.

Aby zabezpieczyć sprzęt przed ewentualnym uszkodzeniem lub doprowadzeniem do zablokowania systemu, procesor graficzny zmniejszył swoją wydajność do poziomu umoźliwiającego bezpieczne kontynuowanie wykonywanych operacji."

potem jak wciskam przycisk DIAGNOSTYKA to pokazuje sie informacja ze karta wymaga dodatkowego zasilania.
Co moze byc przyczyna takiego komunikatu? czy ta karta powinna byc jecze dodatkowo jakos podlaczona do zasilacza? Wspomne źe zasilacz mam raczej wydajny Chieftec 420W.
prosze o pomoc.

Odpowiedzi: 1

jasne.. przepraszam za zamieszanie – widocznie goscie ktorzy mi skladali kompa z tego upalu nie podlaczyli zasilania do karty. Rzeczywiscie wystarczylo podpiac zasilanie i jest przy najmniej jak na razie wszystko ok. :D . dziekuje za pomoc i pozdrawiam serdecznie.
Yamashi
Dodano
10.07.2005 19:36:51
Yamashi
Dodano:
10.07.2005 19:15:28
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1