Witam, mam problem. Nagle komputer zaczął się strasznie zacinać, aplikacje się wieszały, jakby go strasznie móliło. DO tego stopnia, ze musiałem go regularnie resetować co 3 minuty, na pocztę dochodziły mi puste maile (coś w nich było, wiem, lecz po prostub rak andawcy, autara i wiadomości. Nawet nie mogłem odczytać hasła an to forum). Sprzęt się raczej nie przegrzewa, wszystko normalnie. Zrobiłem więc formata. Po formacie o dziwo nic się nie zmieniło dalej komputer coś strasznie zamula gdy tylko włącze kilka programów (nawet zwykły komunikator Internetowy!). Zrobiłem więc kolejny format i znowu zainstalwoałem system WIndows SP2. No i wygląda na to, ze chyba dalej nic nie dało bo jak o dziwo komputer się nie zacina tak często to jednak dalej się wiesza. Wiesza sięw sposó nie odpowiadającej aplikacji, CTR+ALT+DEL nie pomaga, nie wyskakuje okienko i cały taki "zamulony" stoi w neiskończoność. Najdziwniejsze jest to, ze to zmiana praktycznie z dnia na dzień, nic nie instalwoałęm ani nic. Sprawdzałem programami HJT, Ad-Aware, Spyware Doctor, AVG Antivirus. DO teog, moze to ważne co kilkadziesiat minut wyskakuje mi błąd, o taki:
[img]http://img151.imageshack.us/img151/3865/errerpx4.jpg[/img]
[size=6][b]Kompletnie nie wiem co mam robic, skoro już formatowanie nie daje efektu! I niby wszystko z pozoru wygląda dobrze, pięknie i łądnie jednak w trakcie użytkowania komputera daje się odczuć różnic,e nie wiem co jest przyczyną.[/b][/size]
[b]LOG z HJT:[/b]
"[size=2]Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 11:11:45, on 2007-05-22
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\csrss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\RunDLL32.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
D:\Programy\Winamp\winampa.exe
C:\Program Files\HP\hpcoretech\hpcmpmgr.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Software Update\HPWuSchd.exe
C:\WINDOWS\system32\hphmon05.exe
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\type32.exe
C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\Program Files\Spyware Doctor\sdhelp.exe
C:\WINDOWS\system32\wdfmgr.exe
C:\WINDOWS\System32\alg.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
D:\Programy\Opera\Opera.exe
D:\Programy\Gadu-Gadu\gg.exe
C:\Program Files\Outlook Express\msimn.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
D:\Bunch - dokumenty\Programy\Anty Wirusy, Ad-aware itp\HijackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: PCTools Site Guard - {5C8B2A36-3DB1-42A4-A3CB-D426709BBFEB} - C:\PROGRA~1\SPYWAR~1\tools\iesdsg.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
O2 - BHO: PCTools Browser Monitor - {B56A7D7D-6927-48C8-A975-17DF180C71AC} - C:\PROGRA~1\SPYWAR~1\tools\iesdpb.dll
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] D:\Programy\Winamp\winampa.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Hidder] D:\Programy\SEKRET~1\Hidder.exe /start
O4 - HKLM\..\Run: [type32] "C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\type32.exe"
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\npjpi160_01.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\npjpi160_01.dll
O9 - Extra button: Spyware Doctor - {2D663D1A-8670-49D9-A1A5-4C56B4E14E84} - C:\PROGRA~1\SPYWAR~1\tools\iesdpb.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: PC Tools Spyware Doctor (SDhelper) - PC Tools Research Pty Ltd - C:\Program Files\Spyware Doctor\sdhelp.exe[/size]
"
Odpowiedzi: 15
witam
mam podobny problem, skanowałem komputer wszelkimi możliwymi narzędziami, a i tak co jakiś czas wyskakuje mi błąd i napis, że komputer zostanie ponownie uruchomiony za 60sec, jakbym miał blastera, a nie mam co robić?
pzdr
Ten puchnący plik mógł być logiem DR.Watsona ---> lokalizacja "C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Microsoft\Dr Watson"
Raportowanie błędów i tym samym puchnięcie tego pliku można zatrzymać.
[b]Start/Uruchom...[/b] wpisz [b]drwtsn32[/b] i wyłącz wszystkie opcje.
Powiem Ci tak - jak skorzystałbym w tej sytuacji z jakiegoś softu do odzyskiwania danych i odzyskał katalog All Users cały poza "spuchniętym" katalogiem (a raczej poza jego zawartością). Bo to, że konsekwencje negatywne będą to raczej pewne jest. Tyko nie wiadomo kiedy sie ujawnią.
Całego "All users" z Documents and Settings.
Do tej pory nie było to nie powinno być. Wogólę [b]DZIĘKUJĘ[/b] za dobre rady!
Teraz niby wszystko jest OK.
Ale nie będzie żadnych "konsekwencji" wywalenia tamtego.
To jeden z nich czy cały ?? Bo jak cały to źle zrobiłeś. Tam poza "pierdółek" jeszcze istotne rzeczy były ...
Wywaliłem cały. CO mi tam z obrazkó do Loginó Windows i innych tego typów pierdółek.
Jeden z nich usunąłem, nie pamiętam dokładnie.
Nie chce być posądzany o przesandną dociekliwość ale w katalogu All Users jest jeszcze parę podkatalogów - który konkretnie ??
Dziekuje, ściągnąłem - zainstalowałem.
Katalog "C:/Documents and Settings/[b]All users[/b]" rósł, było tak 6GB.
Uruchomiłem komputer ponownie, teraz czas pokaże czy to dało.
A z tym pytaniem czy idziemy w dobrym keirunku chodizło mi czy to jest może znany przypadek i jak się postepuje w takim wypadku, czy ktoś już miał to samo. I dziwiło mnie, to iż format nic nie dał i wieszanie się aplikacji (nie odpowiada - nie przez przegrzany komputer i inne tego typu)
Nie działa, pobrałem rpzez IE "...nie ejst prawidłową aplikacją systemu Win32"
Ale idziemy w dobrym keirunku? SKoro to nie zaden wirus? PO FORMACIE ŻADNA ZMIANA?
Nagle straciłem 6GB? Non-Stop się wszystko zawiesza, łącznie z przeglądarką, każda aplikacja, wszystko takie neistabilne. Czy to zalezy od tego dźwięku, Generic?
Czy to rozwiąże problem to ... nie wiadomo. Ale od czegoś trzeba zacząć.
W temacie miejsca - sprawdzałeś który katalog puchnie ?? Może plik jakiś ??
Zauważyłem, ze z wolnych około6 GB z dysku systemowego[b] C:[/b]
Zrobiło się [b]0kb[/b], jakby coś miejsce zapychało, co się dzieję?
(zaraz sprawdzę to co mówiliście) Dobrze, ale czy to stanowi problem?
Czy przez to zawiesz ami się rpzeglądarka, Gadu-Gadu i co chwile regularnie msuzę resetowac komputer bo jakiś program nie odpowiada?
Na początek tak - w archiwum dwie są podane nawet z linkami - zainstaluj obie.
Loga nie widzę dobrze ;) Ale na oko czysto.
Co mam wiec zrobić, zainstalować jakąś łatkę?
Jakaś łata dla samego Generic. to pewnie jest w linkach w archiwum - nazwa procesu może być frazą szukaną.
Loga nie sprawdże, bo ......nie umiem(?).