Dziwne zawieszki XP'ka
Problem pojawil sie jakis czas temu,ale nie usunal go nawet totalny format.Mianowicie komputer moze podzialac jakis (blizej nie okreslony) czas i zawiesza sie.Jednak w nietypowy sposob,gdyz wlaczona muzyka lub film jest odtwarzana dalej, ale nie reaguje na zadne polecenia.Poza "twardym restartem"! POMOZCIE
Odpowiedzi: 8
ctr – alt – del i patrzysz na uzycie procka i ramu .
odpalasz film i ciagle kontrolujesz –– mzoe jest granica przy ktorej to sie zaczyna dziac –– takie zamieranie sytemu jest wtedy kiedy jest np jest zrzucana pamiec z ramu na dysk , albo swap jest poiwekszany .
probowales puszczac film w roznych rozdzielczosciach ?? ( mniejszych ) z innymi odtwarzaczami ??
odpalasz film i ciagle kontrolujesz –– mzoe jest granica przy ktorej to sie zaczyna dziac –– takie zamieranie sytemu jest wtedy kiedy jest np jest zrzucana pamiec z ramu na dysk , albo swap jest poiwekszany .
probowales puszczac film w roznych rozdzielczosciach ?? ( mniejszych ) z innymi odtwarzaczami ??
Od zawsze mam tak ustawione,poza tym to nie zalezy od wygaszacza ekranu czy przejscia w stan oczekiwania,zawiesic sie moze w kazdej chwili;/...Przed chwila nawet mi to zrobil i w tym podgladzie zdarzen nie ma zadnego bledu w dniu dzisiejszym...nie wiem co jest grane:(
Hmmm... A spróbuj wyłaczyć wygaszacz ekranu i w tej samej zakładce masz guzik "Zasilanie...". Ustaw wstrzymanie systemu na NIGDY i to samo w "Wyłącz monitor –NIGDY" i "Wyłącz dyski twarde –NIGDY" i sprawdź czy tak samo dalej jest, ze sie zacina wszystko i dalej dzwiek idzie i film. U mnie na starym kompie, tez z celeronem zawsze były jakies schizy jezeli próbowałem obudzic komputer i równiez dalej grał mi winamp :? .
dxdiag'iem wszystko sprawdzone i jest SI!Moj celek 2.4 ma temp 53 stopnie C,a system 34.Wiatraki sie kreca i nie mam zielonego pojecia jak sprawdzic temp karty graficznej;/Aha,kurzu nie ma bo co jakis czas przedmuchuje komputer (oczywiscie wylaczony:P).
Kliknij przycisk START/Uruchaom i wpisz dxdiag , oraz wykonaj wszystkie tam testy muzyki i grafy. Moźliwe tez, ze sie przegrzewa procesor, lub karta graficzna... nie zaszkodzi sprawdzić wentylatorów, czy przypadkiem jakis sie juź nie przestał kręcić (albo wolno i jest cały pokryty kłębami kurzu). Sprawdź temperature procesora w biosie, albo jakims programem.
Stery mialem juz wszystkie mozliwe, i nigdy nic nie podkrecalem.Problem spadl z choinki po prostu:(
Rebe znalazlem to o czym pisales,ale nie specjalnie wiem jak mam sie za to zabrac.Jesli podalbym Ci wszystkie bledy (jest ich z 10) to dalbys rade mi pomoc?A co do AGP to tez jestem ciemny;/
Rebe znalazlem to o czym pisales,ale nie specjalnie wiem jak mam sie za to zabrac.Jesli podalbym Ci wszystkie bledy (jest ich z 10) to dalbys rade mi pomoc?A co do AGP to tez jestem ciemny;/
Zanim zaczniesz w sterownikach grzebać to . do loów się udaj i zobacz jakie łedy w nich są wskazywane ( panel sterowania – narźedzia administracyjne – podgląd zdarzeń ).
Przy okazji sprawdziłbym jak isę AGP miewa.
Przy okazji sprawdziłbym jak isę AGP miewa.
Sprawdź sterowniki do kary dzwiękowej i karty graficznej (sciągnij nowsze, albo zainstaluj starsze stabilniejsze). Jeźeli podkręcałeś procesor / karte graficzna, to odkręć:)
Od kiedy zaczęło sie wieszac??? Jak coś dostawiłeś???
Od kiedy zaczęło sie wieszac??? Jak coś dostawiłeś???
Strona 1 / 1