Dziwne zachowanie Windows XP HE po instalacji Nero 7 Premium
Witam wszystkich Forumowiczów po długiej nieobecności. Proszę o poradę : zainstalowałem Nero 7 Premium ( full legal )i wszystko jest OK, ale pojawił się 1 problem. Otóź w systemie wszystkie pliki z rozszerzeniem DAT ( w tym nieszczęsny index ) zmieniły ikony tak jakby były plikami Nero Media Show i w systemie są widziane jako film Video CD, którego oczywiście nie moźna odtworzyć. Nie wiem czy to czemuś szkodzi i dlaczego tak się stało. Odinstalowałem Nero 7 , z Nero Media Show wyrzuciłem w opcjach wszystkie zaznaczenia ( mam inne odtwarzacze ) ale nadal po ponownej instalacji jest tak samo. Myślę, źe gdybym chciał zrobić backup danych , to skopiują sie one tak samo. Co z tym zrobić. Proszę o rzeczową poradę, nie w stylu odetnij sobie łeb, to będziesz miał tylko jedną d... Pozdro to all friends.
WinXP HE SP 1, HDD 80 GB, Nagrywarka DVD LG GSA 4082B, Napęd DVD Asus E616P, MB Gigabyte ( symbolu nie pamiętam).
WinXP HE SP 1, HDD 80 GB, Nagrywarka DVD LG GSA 4082B, Napęd DVD Asus E616P, MB Gigabyte ( symbolu nie pamiętam).
Odpowiedzi: 8
Sory ,ale taki system ma syn na laptopie i dotego GER.,w profesionalu wchodze do moj komp/narzedzia/opcja folderów/typy plików a w home tego niema(typy plików)i dlatego niemoge pozmieniać powiazań
Na mnie, czapi, nie licz bo nawet nie wiem czy przy komputwerze z Home siedziałem z 10 minut, od czasu gdy ten system się ukazał.
Inna sprawa, ze jkaoś nie wyobrazam sobie by coś co od czasow w9x robi się praktycznie tka samo raptem z Home zginęło.
Inna sprawa, ze jkaoś nie wyobrazam sobie by coś co od czasow w9x robi się praktycznie tka samo raptem z Home zginęło.
Rabe–tylko niewiem jak to znalesc w XP–HOME,niemoge tego znaleąśc tych skojarzen! w profesjonalu tak ale w Home niemoge znalesc
Na powaznie zaś – "odkojarz" te pliki z poziomu dowolnego folderu – menu narzędzia – typy plików.
Wygląda, ze Nero zapamiętał, iź kiedyś filmy dość powszechnie nie jako *.mpg, a jako *.dat zapisywane były.
Na powaznie zaś – "odkojarz" te pliki z poziomu dowolnego folderu – menu narzędzia – typy plików.
Wygląda, ze Nero zapamiętał, iź kiedyś filmy dość powszechnie nie jako *.mpg, a jako *.dat zapisywane były.
avokado14:
no to fajnie źe ci sie udało hehehe, ja teź mam nero 7 premium i teź mam ten sam problem ale to mi w niczym nie przeszkadza :) pozdrawiam 8)
To nie zadnen problem, wystarczy podczas instalacji softu czytac to co tam pisze, a nie klikac NEXT, NEXT, NEXT, OK ... :wink:
no to fajnie źe ci sie udało hehehe, ja teź mam nero 7 premium i teź mam ten sam problem ale to mi w niczym nie przeszkadza :) pozdrawiam 8)
Dzięki Rebe i Mettall. Udało sie z poziomu narzędzia – opcje folderó – typy plików. usunąłem typ Film Video CD i wszystko OK. Pozdro.
Rebe:
Na mego czuja, bo jeszcze sobie nie kupiłem Nero – czekam na wersję 13 :lol: – to jednak gdzięś w opcjach samego programu – pewnie w trakcie konfiguracji przy instalacji – powinna być moźliwość wyboru kojarzonych plików.
Oczywiscie ze jest, na samym koncu instalacji wybieranym ktore pliki chcemy skojarzyc z pakietem Nero.
Mozesz takze w typach plikow calkowicie usunac typ pliku DAT,oczywiscie jesli chcesz by z tym plikiem nie byla powiazana zadna aplikacja...
Jesteś pewien, źe choć d... zostanie ? :wink:
Na mego czuja, bo jeszcze sobie nie kupiłem Nero – czekam na wersję 13 :lol: – to jednak gdzięś w opcjach samego programu – pewnie w trakcie konfiguracji przy instalacji – powinna być moźliwość wyboru kojarzonych plików.
Strona 1 / 1