Dziwne zachowanie paska zadań

Witam,

Zauwazylem ze ostatnio cos mi sie przestawilo i spieprzylo z paskiem zadan (winxp sp2). Problem jest w tym ze jak mam jakies ikonki obok zegarka i chce którąś kliknąc prawym przyciskiem myszy (np gg czy te od sieci) to oprocz menu danego programu wyswietla mi sie menu paska zadan... Moze spotkal sie ktos kiedys z takim problem i moglby pomoc bo problem jest denerwujący... :) Nie mam pojecia co sie moglo spieprzyc :)

Z gory dzieki za pomoc

Odpowiedzi: 1

Mam podobne objawy na laptopie amilo m6453g z xp home sp2 2002, a objawiało się to od kupna z półrocznym, fabrycznie instalowanym systemem. Wprawdzie nawet nie szukałem przyczyny czemu explorer zezuje, ale może to być efekt uboczny którejś poprawki.

Do tego problemu przywykłem bo nie jest taki upierdliwy. Gorsze było to, że MessageBox często wydawał tyko dźwięk bez pokazywania okna z wiadomością, ale to się naprawiło samo. Kilka tygodni temu dźwięki przestały działać, ale przeprowadzka z pierworodnego konta na nowe pomogła.

Może data fabrycznej instalacji systemu zdradzi jakieś powiązania: wmi::root\cimv2\Win32_OperatingSystem mówi że InstallDate=2005.11.27

saperox
Dodano
22.02.2007 16:48:20
konjo
Dodano:
22.02.2007 16:15:38
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1