Dziwne zachowanie laptopa
Witam mam taki bardzo dziwny problem, który pojawił się na laptopie u koleźanki. Otóź jak go odpalam coś sie w nim dziwnego dzieje – wydaje taki dzwiek jakby był jakiś klawisz przytrzymany (takie pikanie) (wcisne del lub ins kilka razy i pikanie znika po czym zaaczyna się ładować XP) w winowsie cięzko wybrać jakikolwiek element bo kursor czasami szaleje. wygląda to tak źe sam kursor w windowsie chodzi normalnie, ale nieraz cięźko w cokolwiek kliknąć bo jakby sam lata z ikonki na ikonke jak sie start otwiera. przeinstalowalem system i to samo nic nie pomogło moźe kotś wie co to mogłoby być?
Wiem źe to pytanie moźe być trochę dziwaczne, ale moźe ktoś mógłby mi coś zasugerować?
acha i z tego co mówiła to źadnych uszkodzeń mechanicznych nie powinno być bo po reinstalce zacząłem podejrzewać uszkodzenie klawiatury lub touch pada..
Wiem źe to pytanie moźe być trochę dziwaczne, ale moźe ktoś mógłby mi coś zasugerować?
acha i z tego co mówiła to źadnych uszkodzeń mechanicznych nie powinno być bo po reinstalce zacząłem podejrzewać uszkodzenie klawiatury lub touch pada..
Odpowiedzi: 1
Prawdopodobnie rzeczywiście coś się z touchpadem stało. A próbowałeś podłączyć do laptopa zwykłą myszkę i zobaczyć czy działa? Być moźe "piki" (nie wiem ile ich było, nie moge ocenić), spowodowane są tym, źe nie widać myszki, bądz jest ona uszkodzona.
Post Scriptum: Nie wiem, ale moźe warto przeczyścić laptopika?
Post Scriptum: Nie wiem, ale moźe warto przeczyścić laptopika?
Strona 1 / 1