dziwne zachowanie komputera
Mam problem a mianowicie:
Kiedy włanczam kompa(do gniazdka) pokazuje się informacja
The System Filed To Several Times Before...
–system windows poprawnie wtedy startuje.
Następnie wyłanczam kompa(nie z gniazdka),włanczam i nawet bios nie startuje,monitor się wyłancza
Kiedy odepne kabel zasilania i poczekam tak z 2 min ,podpinam go znowu i pokazuje się ta informacja
mój sprzęt to :
Płyta:K7VT4–4X ASRock
Procesor:AMD Duron 1,40 GHz
Pamięć:256 ddram
Grafika: GF 4 mx440 se
Dysk:80gb samsung
proszę o pomoc
Kiedy włanczam kompa(do gniazdka) pokazuje się informacja
–system windows poprawnie wtedy startuje.
Następnie wyłanczam kompa(nie z gniazdka),włanczam i nawet bios nie startuje,monitor się wyłancza
Kiedy odepne kabel zasilania i poczekam tak z 2 min ,podpinam go znowu i pokazuje się ta informacja
mój sprzęt to :
Płyta:K7VT4–4X ASRock
Procesor:AMD Duron 1,40 GHz
Pamięć:256 ddram
Grafika: GF 4 mx440 se
Dysk:80gb samsung
proszę o pomoc
Odpowiedzi: 3
Prawdopodobnie to wina zasilacza, zamontuj zasilacz kumpla w swoim komputerze. Nawiasem, nieźle go dociąźyłeś skoro przedtem działał z prockiem P200MMX.
Sprawdziłem i są raczej normalne.
Na początku myśląłem źe to wina karty graficznej ale włoźyłem kumpala karte i jest to samo.Próbowałem teź zresetować ustawienia biosu poprzez wyjęcie bateryjki i teź nic nie pomogło.
Chciał bym dodać źe obudowa wraz z zasilaczem pochodzi z mojego starego komputera gdzie procek był 200mmx :).W związku z tym czy to moźe być wina zasilacza ???....juź nie wiem co mam robić:(
Na początku myśląłem źe to wina karty graficznej ale włoźyłem kumpala karte i jest to samo.Próbowałem teź zresetować ustawienia biosu poprzez wyjęcie bateryjki i teź nic nie pomogło.
Chciał bym dodać źe obudowa wraz z zasilaczem pochodzi z mojego starego komputera gdzie procek był 200mmx :).W związku z tym czy to moźe być wina zasilacza ???....juź nie wiem co mam robić:(
Moźe zacznij od obejrzenia kondensatoów na płycie – czy nie popuchły itp.
Strona 1 / 1