Dziwne rzeczy z siecią.

Pewnego dnia wstaje włączam kompa i chcę posłac do kumpla plik w tej samej sieci przez gadu gadu albo pobrac listę od niego przez DC++ i ciemność nic nie idzie (mogę tylko rozmawaic ). Do kumpli spoza sieci wszystko jest ok. U innych kumpli w mojej klatce nic takiego sie nie dzieje – a z kompem nic nie kręciłem – moze ktos wie co sie stało??????

Odpowiedzi: 3

UPS, chyba cos nie doczytalem bo dopiero teraz zauwazylem ze bylo normalnie a teraz masz tylko jakies zonki ...

Ahh, nie wiem sam, ide dalej lulać :P
Flaws
Dodano
27.11.2003 08:11:39
Hmm, ja moge powiedziec ze z DC++ mam identycznie jak ty (wydaje mi sie ze nie ma mozliwosci polaczenia sie dwoch uzytkownikow jednej sieci przez DC++ , znaczy jakas tam mozliwosc jest ale to tez jest zalezne od IP – wiem jedynie ze napweno 2 adresy IP oparte na tej samej masce nie polacza sie przez DC++).

A co do gg to to tez moze byc roznie.
Jestescie razem w sieci ale czy korzystacie z jednego uslugowawcy internetowego ? (np. u mnie jest taki przypadek ze mamy dwoch uslugowdawcow internetowych pod ktorych jest podpiete po okolo 20 osob, by zwiekszyc ilosc userow polaczylismy sieci i teraz jest taki motyw ze osoby korzystajace z uslug jednego admina moga miedzy soba wysylac pliki itp. przez gg ale jesli juz chca wyslac pliki przez gg do ludzi podpietych do drugiego admina to juz jest zonk (tu juz chyba wina portow ale nie wiem dokladnie).

Moze u ciebie jest podobnie ... no nie wiem juz sam.
Flaws
Dodano
27.11.2003 08:08:40
Kolega nie zalaczyl w miedzyczasie jakiegos firewalla ?
EL NINO
Dodano
26.11.2003 22:29:16
Anonymous
Dodano:
26.11.2003 17:23:44
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1