Dziwne problemy z myszką

Mam 2 PC pracujące przy pomocy przłącznika KVM z jednym monitoren, klawiaturą i myszką. W jednym mam WINDOWSA–95, a w drugim XP profesjonal. Kłopot zaczął się w momencie gdy wymieniłem starą mysz na nową A4TECH. Pomimo wgrania oddzielnie sterowników do obydwu komputerów – mysz oddzielnie pracuje idealnie, ale z KVM staje się niewidoczna – np. jeźeli po pracy na 95 przełączam ją na XP. Przełącznik jest ok., gdyź to samo dzieje się jeźeli podłączę mysz gniazdem do klawiatury, natomiast sterowniki które otrzymałem z myszką, są do 95 jak i do XP. Moźe jest na to jakaś rada?
Maciek Gurczyński
PS. Jeszcze raz dziękuję za skuteczne rady w sprawie wyłączania się PC, jak i kopiowania dysku

Odpowiedzi: 1

Moźliwe źe nowa mysz nie lubi tego przełącznika.

Jaka była stara PS2.serial,USB

A jak instalowałeś nową mysz podpiętą pod przełącznik czy bezpośrednio do kompów.

Bo moźe trzeba zrobić tak,podpiąć do przełącznika starą mysz i po kolei z kompów odinstalować oprogramowanie i w menadzeźe urządzeń wszystko co mysz,zamknąć kompy.

Podłączyć nową do przełącznika,odinstalować oprogramowanie i w menadzeźe urządzeń wszystko co mysz ma być pusto,restart i niech zainstaluje stery systemowe i zobacz.

Jak nic inna mysz.
JNJN
Dodano
14.02.2005 19:03:27
Maciej Gurczyński
Dodano:
14.02.2005 15:12:34
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1