Dziwne pasy
Witam. Od jakiegos czasu w grach i nietylko wyskakuja mi jakies pasy lub kwadraty na monitorze i po chwili komp sie wiesza.Czasami wyskakuje komunikat po uruchomieniu kompa ze wystapil blad rysowania czy jakos tak i winien jest temu plik nv4_disp.dll. Karta jak w podpisie nie wiem czy sie grzeje czy jak.Czasami zaraz po uruchomieniu systemu wyskakuja te pasy.Jak zrestartuje kompa to nic nie pomaga zeby wszystko bylo ok musze odlaczyc kompa od pradu i wlaczyc jeszcze raz. Wole sie upewnic czy to wina karty bo znajac moje szczescie zaniose ja do sklepu oni przetestuja i oczywiscie nic nie wykryja :?
Pozdrawiam!!!
Pozdrawiam!!!
Odpowiedzi: 14
TAk gratuluje :D
gratuluje ! :)
gratuluje ! :)
I po klopocie. Przyslali nowa karte. Tez GF4 PP! Ultra/650 tylko z innym wiatraczkiem. I albo mi sie zdaje albo obraz jest bardziej wyrazisty albo poprostu zbyt dlugo nie siedzialem przy kompie :D
Pozdrawiam!!!
Pozdrawiam!!!
w moim przypadku napewno problem nie byl spowodowany niedokreceniem lub niedocisnieciem karty graf. :shock:
Rozwiazanie jest dosc proste tez mialme takie cos i sie okazalo ze karta byla za slabo przykrecona do plytki. Spróbuj ja docisnac do plyty głównej i dokrecic tak by nie mogła sie ruszac :wink: :wink: :roll:
po zakupie karty prawie wogule sie nie pojawialy dlatego myslalem ze to jakis blad sterownikow albo cos wiec to olalem, ale potem juz sie pojawialy co restart kompa i mialem tego dosyc !!! a karta wogule nie byla krecona wiec se pomyslalem ze cos tu nie gra i zglosilem to :wink:
I tak chyba zrobie. A te pasy to pojawialy ci sie czesto??Bo u mnie raz jest przez kilka dni ok a raz jednego dnia mam chec skopac kompa :twisted:
Pozdrawiam!!!
Pozdrawiam!!!
jesli masz karte gainwarda to wejdz na stronke
http://www.gainward.pl/kontakt/index.php
wyslij maila do kolesia od serwisu albo pomocy technicznej on ci dokladnie powie co zrobic w najgorszym przypadku poprostu odeslesz do servisu karte :)(jesli masz gwarancje)
ja mialem cos podobnego tez z tym modelem karty gainward (pasy byly jasno zielonego koloru i rozowego zlozone jak by to z malych prostokatow)
poslalem maila facet odpisal ze to pamiec i ze mam sie zglosic telefonicznie zeby mogl przeprowadzic procedore serwisowa itd troche poczekalem ale sie oplacilo bo otrzymalem karte z wyjsciem TV i tym drugim takim duzym bialym (chyba DIV czy jak to sie pisze) jeszcze dorzucili wiekszy cooler na kosc graficzna i radiatorki na pamieci no i of cors to byla zupelnie niowiutka karta :)
http://www.gainward.pl/kontakt/index.php
wyslij maila do kolesia od serwisu albo pomocy technicznej on ci dokladnie powie co zrobic w najgorszym przypadku poprostu odeslesz do servisu karte :)(jesli masz gwarancje)
ja mialem cos podobnego tez z tym modelem karty gainward (pasy byly jasno zielonego koloru i rozowego zlozone jak by to z malych prostokatow)
poslalem maila facet odpisal ze to pamiec i ze mam sie zglosic telefonicznie zeby mogl przeprowadzic procedore serwisowa itd troche poczekalem ale sie oplacilo bo otrzymalem karte z wyjsciem TV i tym drugim takim duzym bialym (chyba DIV czy jak to sie pisze) jeszcze dorzucili wiekszy cooler na kosc graficzna i radiatorki na pamieci no i of cors to byla zupelnie niowiutka karta :)
Z Directem juz kombinowalem i nic nie pomoglo.Dzisja jak gralem to cos nagle mignelo mi w grze i zamiast mgly i dymu byly jakies zielone kropki tzn mgla byla zrobiona z zielonych kropek.Czasami pojawiaja sie przeklamania w grach jakies linie itp pomaga wejscie do menu i wczytanie gierki quick load nie pomaga :? dziwne.Zastanawiam sie czy jest sens doplacac i wziasc jakas inna karte bo ten gf w stosunku do ceny jest naprawde dobra karta a ze od Gainwarda to gwarancja na 3 lata tylko po tych trzech latach to nie wiem do czego bedzie sie nadawala.Moze lepiej dokupic druga kosc ramu 256mb A i jeszcze jedno jezeli bym doplacal i bral inna to doplacam do ceny jaka dalem za karte czy do obecnej :?: Zaplacilem ok 700zl a teraz nie wiem moze kosztuje z 550zl Ktos mi mowil ze do obecnej czyli tych 550.
Pozdrawiam!!!
Pozdrawiam!!!
dir, spróbuj pokombinować jeszcze z DirectX ( moźe to jego wina :?: ).
Pozatym ciekawy objaw, jak odłączysz zasilanie to wszystko wraca do normy.
Wygląda to tak, jakby jakiś kondensator karty graficznej nie trzymał swojej pojemności.
Niestety ja w sprawach elektroniki jestem tylko teoretykiem, ale tak to własnie wygląda.
Pozatym ciekawy objaw, jak odłączysz zasilanie to wszystko wraca do normy.
Wygląda to tak, jakby jakiś kondensator karty graficznej nie trzymał swojej pojemności.
Niestety ja w sprawach elektroniki jestem tylko teoretykiem, ale tak to własnie wygląda.
Na wszystkich sterach tak sie dzieje.Przeczyscilem z kurzu calego kompa i nic nie pomoglo.Karte kiedys podkrecalem ale juz od dawna leci na domyslnych ustawieniach.Ale dziwne ze wszystko jest ok dopiero po odlaczeniu kompa od zasilania.Pasy pojawiaja sie rowniez jak odpale gamespy i klikne na multiplayer i jak sie pojawiaja nicki kolesi co na czacie rozmawiaja to zawsze sie wszystko wiesza i sa te pasy.Poczekamy do poniedzialku i zobaczymy co w sklepie powiedza.
Pozdrawiam!!!!
Pozdrawiam!!!!
:arrow: Spróbuj zainstalować inne stery do karty graficznej.
:arrow: Spróbuj zainstalować inne stery do AGP płyty głownej.
:arrow: Przeczyść wentylator karty graficznej ( jeśli jest ).
:arrow: Spróbuj domyślne ustawienia karty.
:arrow: Sprawdz okablowanie.
:arrow: Czy podkecałeś kartę :?: .
:arrow: Spróbuj zainstalować inne stery do AGP płyty głownej.
:arrow: Przeczyść wentylator karty graficznej ( jeśli jest ).
:arrow: Spróbuj domyślne ustawienia karty.
:arrow: Sprawdz okablowanie.
:arrow: Czy podkecałeś kartę :?: .
Moim zdaniem to karta ci pada, albo sprobuje przeczyscic sloty moze to cos da.
Strona 1 / 1