Dziwne pasy

Witam. Od jakiegos czasu w grach i nietylko wyskakuja mi jakies pasy lub kwadraty na monitorze i po chwili komp sie wiesza.Czasami wyskakuje komunikat po uruchomieniu kompa ze wystapil blad rysowania czy jakos tak i winien jest temu plik nv4_disp.dll. Karta jak w podpisie nie wiem czy sie grzeje czy jak.Czasami zaraz po uruchomieniu systemu wyskakuja te pasy.Jak zrestartuje kompa to nic nie pomaga zeby wszystko bylo ok musze odlaczyc kompa od pradu i wlaczyc jeszcze raz. Wole sie upewnic czy to wina karty bo znajac moje szczescie zaniose ja do sklepu oni przetestuja i oczywiscie nic nie wykryja :?

Pozdrawiam!!!

Odpowiedzi: 14

TAk gratuluje :D
Ukey
Dodano
29.01.2004 19:55:38
gratuluje ! :)
blee
Dodano
29.01.2004 18:34:28
gratuluje ! :)
blee
Dodano
29.01.2004 18:34:28
I po klopocie. Przyslali nowa karte. Tez GF4 PP! Ultra/650 tylko z innym wiatraczkiem. I albo mi sie zdaje albo obraz jest bardziej wyrazisty albo poprostu zbyt dlugo nie siedzialem przy kompie :D

Pozdrawiam!!!
dir
Dodano
29.01.2004 17:04:27
w moim przypadku napewno problem nie byl spowodowany niedokreceniem lub niedocisnieciem karty graf. :shock:
blee
Dodano
23.01.2004 23:13:33
Rozwiazanie jest dosc proste tez mialme takie cos i sie okazalo ze karta byla za slabo przykrecona do plytki. Spróbuj ja docisnac do plyty głównej i dokrecic tak by nie mogła sie ruszac :wink: :wink: :roll:
Ukey
Dodano
23.01.2004 23:07:34
po zakupie karty prawie wogule sie nie pojawialy dlatego myslalem ze to jakis blad sterownikow albo cos wiec to olalem, ale potem juz sie pojawialy co restart kompa i mialem tego dosyc !!! a karta wogule nie byla krecona wiec se pomyslalem ze cos tu nie gra i zglosilem to :wink:
blee
Dodano
23.01.2004 17:46:16
I tak chyba zrobie. A te pasy to pojawialy ci sie czesto??Bo u mnie raz jest przez kilka dni ok a raz jednego dnia mam chec skopac kompa :twisted:

Pozdrawiam!!!
dir
Dodano
22.01.2004 23:27:09
jesli masz karte gainwarda to wejdz na stronke
http://www.gainward.pl/kontakt/index.php
wyslij maila do kolesia od serwisu albo pomocy technicznej on ci dokladnie powie co zrobic w najgorszym przypadku poprostu odeslesz do servisu karte :)(jesli masz gwarancje)
ja mialem cos podobnego tez z tym modelem karty gainward (pasy byly jasno zielonego koloru i rozowego zlozone jak by to z malych prostokatow)
poslalem maila facet odpisal ze to pamiec i ze mam sie zglosic telefonicznie zeby mogl przeprowadzic procedore serwisowa itd troche poczekalem ale sie oplacilo bo otrzymalem karte z wyjsciem TV i tym drugim takim duzym bialym (chyba DIV czy jak to sie pisze) jeszcze dorzucili wiekszy cooler na kosc graficzna i radiatorki na pamieci no i of cors to byla zupelnie niowiutka karta :)
blee
Dodano
22.01.2004 20:31:55
Z Directem juz kombinowalem i nic nie pomoglo.Dzisja jak gralem to cos nagle mignelo mi w grze i zamiast mgly i dymu byly jakies zielone kropki tzn mgla byla zrobiona z zielonych kropek.Czasami pojawiaja sie przeklamania w grach jakies linie itp pomaga wejscie do menu i wczytanie gierki quick load nie pomaga :? dziwne.Zastanawiam sie czy jest sens doplacac i wziasc jakas inna karte bo ten gf w stosunku do ceny jest naprawde dobra karta a ze od Gainwarda to gwarancja na 3 lata tylko po tych trzech latach to nie wiem do czego bedzie sie nadawala.Moze lepiej dokupic druga kosc ramu 256mb A i jeszcze jedno jezeli bym doplacal i bral inna to doplacam do ceny jaka dalem za karte czy do obecnej :?: Zaplacilem ok 700zl a teraz nie wiem moze kosztuje z 550zl Ktos mi mowil ze do obecnej czyli tych 550.

Pozdrawiam!!!
dir
Dodano
18.01.2004 18:57:44
dir, spróbuj pokombinować jeszcze z DirectX ( moźe to jego wina :?: ).
Pozatym ciekawy objaw, jak odłączysz zasilanie to wszystko wraca do normy.
Wygląda to tak, jakby jakiś kondensator karty graficznej nie trzymał swojej pojemności.
Niestety ja w sprawach elektroniki jestem tylko teoretykiem, ale tak to własnie wygląda.
McScr@by
Dodano
17.01.2004 21:25:31
Na wszystkich sterach tak sie dzieje.Przeczyscilem z kurzu calego kompa i nic nie pomoglo.Karte kiedys podkrecalem ale juz od dawna leci na domyslnych ustawieniach.Ale dziwne ze wszystko jest ok dopiero po odlaczeniu kompa od zasilania.Pasy pojawiaja sie rowniez jak odpale gamespy i klikne na multiplayer i jak sie pojawiaja nicki kolesi co na czacie rozmawiaja to zawsze sie wszystko wiesza i sa te pasy.Poczekamy do poniedzialku i zobaczymy co w sklepie powiedza.

Pozdrawiam!!!!
dir
Dodano
17.01.2004 18:28:35
:arrow: Spróbuj zainstalować inne stery do karty graficznej.

:arrow: Spróbuj zainstalować inne stery do AGP płyty głownej.

:arrow: Przeczyść wentylator karty graficznej ( jeśli jest ).

:arrow: Spróbuj domyślne ustawienia karty.

:arrow: Sprawdz okablowanie.

:arrow: Czy podkecałeś kartę :?: .
McScr@by
Dodano
17.01.2004 17:59:10
Moim zdaniem to karta ci pada, albo sprobuje przeczyscic sloty moze to cos da.
theboss78
Dodano
17.01.2004 17:44:44
dir
Dodano:
17.01.2004 17:40:16
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1