Dziwne paski w dodaj usun programy

Witam, ostatnio chcialem odinstalowac jakis tam program wchodze do dodaj usun programy a tam jakies paski, biale czarne, roznego koloru pionowe poziome, przeskanowalem spybootem antywirusem i innymi programami troche syfu wykrylo ale tego nie usunelo, nie przeszkadza to w dzialaniu systemu ale wolalbym to usunac link do printscreena: [url=http://student.wisz.edu.pl/~jlotarewicz/dodajusun.jpg]Printscreen[/url]

Odpowiedzi: 3

Nie dawno udało mi się pozbyć tych pasków :) Wejdź w Dodaj lub Usuń i zobacz między którymi programami się znajdują. Teraz wejdź do rejestru [quote]HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\[/quote] znajdź te programy i skasuj wpisy które znajdują się między nimi a nie ma ich na liście. Mi pomogło mam nadzieję że i tobie też :)
Bax
Dodano
18.09.2007 21:09:00
start~> uruchom~> CMD [quote]regsvr32 appwiz.cpl regsvr32 mshtml.dll regsvr32 /i shdocvw.dll regsvr32 /i shell32.dll[/quote]
De Niro
Dodano
13.09.2007 17:39:58
  • fend18 14.09.2007 00:18:59

[quote=De Niro]start~> uruchom~> CMD [quote]regsvr32 appwiz.cpl regsvr32 mshtml.dll regsvr32 /i shdocvw.dll regsvr32 /i shell32.dll[/quote][/quote] wpisalem, za kazdym razem wyskoczylo okienko ze powiodlo sie, ale mimo to paski dalej sa.

Wygląda na to że jakiś program ma uszkodzony wpis w rejestrze, np. minusowy index ikony w wartości DisplayIcon w kluczu HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{ifentyfikator}. Takie cyrki były między innymi przy AutoCad'zie.
Bobi
Dodano
10.09.2007 22:58:21
  • fend18 12.09.2007 18:02:19

[quote=Bobi]Wygląda na to że jakiś program ma uszkodzony wpis w rejestrze, np. minusowy index ikony w wartości DisplayIcon w kluczu HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{ifentyfikator}. Takie cyrki były między innymi przy AutoCad'zie. [/quote] sprawdzilem i lipa, pousuwalem wpisy programow ktorych juz dawno nie mam reszta wydaje sie byc ok, a paski dalej sa

fend18
Dodano:
09.09.2007 16:55:05
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1