Dziwne okno podczas ladowania XP

OD dawna mam dziwny problem podczas ladowania XP a mianowicie chwile przed zalogowaniem uzytownika wyswietla sie dziwne okiengo z dwoma znakami. http://img386.imageshack.us/img386/751/problemiw1.jpg do tej pory nie stanowilo to problemu bo wystarczylo kliknac OK i przeskakiwalo dalej az do wczoraj. Najechanie myszka na OK powoduje reset kompa. To samo dzieje sie po najechaniu myszka na X. Jest to bardzo uciazliwe bo musze czekac okolo 3-4 min az okno samo zniknie ... Skanowalem kompa wszystkim czym sie chyba da i nie znajduje problemu. Spotkal sie ktos kiedys z tym i wie jak zaradzic ?

Odpowiedzi: 3

Czyli i tak wychodzi na moje. Jest nawalone w systemie. Pozostaję przy swojej radzie.
Aves81
Dodano
09.12.2008 23:09:27
Czytałem, że gdzieś w rejestrze jest (a raczej są) dwie wartości które można ustawić, aby winlogon (tu, głowny mechanizm logowania Windows) odczytywał i wyświetlał odpowiednio pierwszą jako tytuł komunikatu, drugą jako treść. To JPG, kore kolego wskazał ma okna bardzo podobne do tego, które może wyświetląć winlogon. Następujący restart to po prostu uruchomienie jakiegoś skrypty, programu, który standardowo uruchamiany przez system (w rejestrze: HKCU, HKLM, Start menu > Startup, Windows Logon Script...). Przez szybki restart trudno zauważyć co konkretnie zrestartowało komputer.
xCodeLover@centrumxp.pl
Dodano
09.12.2008 20:47:06
Tak ja mialem stycznośc z czymś takim. Moze nie ja ale ojciec na swoim laptopie. Nie było na to lekarstwa. Ani ja, ani nawet informatyk nie daliśmy rady. To syf który się wgryzł bardzo głęboko w system. Jedyne lekarstwo to format. Ale może ktoś inny zna lekarstwo na to. Jednak ja bym pozostał przy formacie.
Aves81
Dodano
09.12.2008 10:21:32
mario84
Dodano:
09.12.2008 09:37:01
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1