Dziwna zależność-> Internet
Witam,
Zauważyłem dziwną zależność w działaniu internetu. Posiadam w sieci DSL 2mbit/s na kilka osób. Działa bardzo różnie, zdarza się, że przez tydzien mam świetną predkość, ale przez kolejny tydzien nie przekraczam 500kbit/s. I tutaj zależność, w Pasku start (styl XP) Pod Mój Komputer jest odnośnik Moje miejsca sieciowe. Ale właśnie nie zawsze. Kiedy internet działa poprawnie (korzystając samemu osiągam 2mbit) odnośnik znika. Jeśli jednak internet jest strasznie wolny (również korzystając samemu, co jest dziwne) odnośnik Moje miejsca sieciowe jest na swoim miejscu.
Próbuje dowiedzieć się jaka jest przyczyna tak wolnego internetu. Mam nadzieję, że choć troche uda mi sie zlokalizować przyczynę jesli jest ona u mnie w systemie... Dlatego pytanie, dlaczego odnośnik Moje miejsca sieciowe znika ?
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Podgląd zdarzeń błedów nie wykazuje ?? System zaktualizowany ma maksa ?? Czysty od "nieproszonych gości" ?? Reszta użytkowników tego łącza też tak ma ??
<p>System nie aktualizowany, całkowicie zdrowy. Nie wiem czy inni użytkownicy mają ten sam problem... Prawdopodobnie tak.</p><p> </p><p>Dziwi mnie wlasnie to znikające łącze... </p>