Dziwna sprawa

Problem polega na tym, źe co jakiś czas zawiesza mi sie komp. Początkowo było to bardzo denerwujące, bo nie mogłem sobie z tym poradzic, po resecie, zawieszał sie ponownie i to prawie zaraz po uruchomieniu, po kazdym restarcie robil scandisk'a i zawsze jakies błędy wynajdował. Potem odkryłem ze jak sie go na chwilkę wyłączy i jeszcze raz włączy to przestaje sie zawieszac( na jakis czas, bo potem znowu sie zawiesi ale po wylaczeniu i wlaczeniu ponownym problem znika) Wirusów nie mam(scanera on–line uzywam) Adawarem tez skanuje,robiłem formata ale nic to nie dało. Wiec jezeli chodzi o software to jestem bezradny, jezeli chodzi o hardware natomiast podejrzewam dysk(ze wzgledu na tego scandiska) albo zasilacz(coś z napięciem moze, bo dziwne jest to ze reset nie pomaga natomiast wylaczenie i ponowne wlaczenie tak)Z góry dziekuje za pomoc.
P.S. System Windows XP, dysk seagete barracuda, gainward 3 ti200, 2x256 ddr.

Odpowiedzi: 4

radozz:
Chętnie bym podmienił ale nie mam drugiego, a przeciez nie wyjmę komuś z kompa bo u mnie moze sie zawiescic od razu a moze i dwa dni chodzic bez "zwiechy" A co do dysku to scandisk'a z poziomu dos'u moźnaby zrobić.

Spod DOSa moze byc ciezko :wink:
Spod konsoli a owszem
Sprawdz napiecia np. Aida32
Jaki to zasilacz ?? Moze umiera
Podglad zdarzen i błedy
Bobi
Dodano
11.12.2004 18:43:07
Nie scandiska, a ściągnij SeaTools ze strony Seagate–a i nim sprzwdź.
Rebe
Dodano
11.12.2004 18:39:52
Bobi_robert:
Posprawdzaj napiecia
Podmien zasilacz
Sprawdz dysk

Chętnie bym podmienił ale nie mam drugiego, a przeciez nie wyjmę komuś z kompa bo u mnie moze sie zawiescic od razu a moze i dwa dni chodzic bez "zwiechy" A co do dysku to scandisk'a z poziomu dos'u moźnaby zrobić.
radozz
Dodano
11.12.2004 18:36:23
Posprawdzaj napiecia
Podmien zasilacz
Sprawdz dysk
Bobi
Dodano
11.12.2004 18:22:39
radozz
Dodano:
11.12.2004 18:09:11