Dziwna sprawa z internetem...

Sprawa wyglada nastepujaco. Od 2 dni po jakims czasie uzytkowania internetu (ok.5–10 min) siada mi internet w przegladarkach (Opera, IE). Natomiast komunikator tlen, dc++ dzialają w tym czasie. Myslalem, ze przyczyna tego stanu rzeczy moze byc Norton Internet Security (firewall), ale mimo jego wylaczenia sytuacja ta dzieje sie ponownie. Wszystko wraca do normy po zrestartowania komputera. Pomału zaczyna mnie to meczyc, poniewaz nie moge znalesc pzyczyny tego kłopotu. Prosze o pomoc.

Co moze byc przyczyna, iz po pewnym czasie nie wyswietlaja mi sie strony w przegladarkach a programy typu p2p oraz komunikator internetowy w tym czasie dzialaja bez zarzutu ??? Prosze o rady i dziekuje za pomoc.

Odpowiedzi: 4

Winny był Norton Internet Security a raczej "Norton Server Proxy", który co jakis czas sie wywalał. Mozna zmienic, zeby uruchamiał sie po kazdym wylaczeniu jeszcze raz w "services.msc", ale postanowiłem zmienic firewalla na Outpost–a.
Tomasso
Dodano
01.11.2005 23:55:38
Dlaczego nie pomogl ? Nie bylo zadnych "niespodzianek" ?
Sciagnij i uruchom u siebie plik winsockfix.exe
EL NINO
Dodano
01.11.2005 22:47:02
Tomasso:
Sprawa wyglada nastepujaco. Od 2 dni po jakims czasie uzytkowania internetu (ok.5–10 min) siada mi internet w przegladarkach (Opera, IE). Natomiast komunikator tlen, dc++ dzialają w tym czasie. Myslalem, ze przyczyna tego stanu rzeczy moze byc Norton Internet Security (firewall), ale mimo jego wylaczenia sytuacja ta dzieje sie ponownie. Wszystko wraca do normy po zrestartowania komputera. Pomału zaczyna mnie to meczyc, poniewaz nie moge znalesc pzyczyny tego kłopotu. Prosze o pomoc.

Co moze byc przyczyna, iz po pewnym czasie nie wyswietlaja mi sie strony w przegladarkach a programy typu p2p oraz komunikator internetowy w tym czasie dzialaja bez zarzutu ??? Prosze o rady i dziekuje za pomoc.

Mam dokładnie ten sam problem i chętnie przyłącze się do dyskusji...Równieź proszę o pomoc, Hijackthis nic nie pomógł...
dr_Franekstein
Dodano
01.11.2005 22:32:52
Najprawdopodobniej:
1. http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=19974
2. http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37513
EL NINO
Dodano
28.10.2005 13:56:22
Tomasso
Dodano:
28.10.2005 13:49:55