Dziwna sprawa..!!! jak z Archiwum X..:/
Zainstalowałem Windowsa Xp na partycje D, a wczesniej miałęm na partcji C.
Odnosnie partycji D jest wszsytko OK..sytem działa bez zarzutu..natomiast cos sie stało z partycja C.
zniknęło mi ok. 4 Gb. Wydaje mi sie ze pozostały stare uzytki i moze stary system..Niewiem dlaczego bo partycja ta była formatowana...Sęk w tym źe nie moźna jej sformatować..Nie ma na niej zadnych ukrytych folderów..i niewiem co moźe zabierac mi 4 Gb. Partycja jest 10 Gb..obecne uzytki zajmuja 6 Gb.. i wyskakuje komunikat ze juz miejsca nie ma !! Ma ktos jakis pomysł jak to rozwiązać? Będe wdzięczny..:/
Odnosnie partycji D jest wszsytko OK..sytem działa bez zarzutu..natomiast cos sie stało z partycja C.
zniknęło mi ok. 4 Gb. Wydaje mi sie ze pozostały stare uzytki i moze stary system..Niewiem dlaczego bo partycja ta była formatowana...Sęk w tym źe nie moźna jej sformatować..Nie ma na niej zadnych ukrytych folderów..i niewiem co moźe zabierac mi 4 Gb. Partycja jest 10 Gb..obecne uzytki zajmuja 6 Gb.. i wyskakuje komunikat ze juz miejsca nie ma !! Ma ktos jakis pomysł jak to rozwiązać? Będe wdzięczny..:/
Odpowiedzi: 10
Zajrzyj do pierwszego "przyklejonego" tematu w tym dziale Forum i przeczytaj punkt o znikającym miejscu na dysku. Myślę, źe znajdziesz tam rozwiązanie.
Pzdr.
Pzdr.
A jak moźna usunąc ten flder..bo jak daje Usuń ..to oczywiscie nie mozna..Jakimś programem?
No udało mi sie wejsc do tego folderu ..zajmuje on 1,5 Gb...czy cos mozna zrobic jeszcze ? Obok tego folderu System Volume Informatin jest jeszcze Config.msi oraz Recycler..
praktykant21:
A wiec tak:
Wejsc do niego nie moźna bo jest : C:/ System volume Information nie jest dostępny..– Odmowa dostępu. I pokazuje ze jest pusty (0).
No to bierz się za szukanie jak nadać sobie uprawnienia do tego folderu – słowa kluczowe jak naleźy wpisać do wyszukiwarki forumowej juź znasz ;)
A wiec tak:
Wejsc do niego nie moźna bo jest : C:/ System volume Information nie jest dostępny..– Odmowa dostępu. I pokazuje ze jest pusty (0).
Jak odkryłem nawet te ukyte to nic sie nie zmieniło. i dalej wygląda to tak :
Partycja 10 Gb..obecnie moje uźytki zajmuja 6 Gb a rozmiar pokazuje 9,8 Gb i 122 Mb wolnego. Czyli brak ok. 4 Gb..
Jak odkryłem nawet te ukyte to nic sie nie zmieniło. i dalej wygląda to tak :
Partycja 10 Gb..obecnie moje uźytki zajmuja 6 Gb a rozmiar pokazuje 9,8 Gb i 122 Mb wolnego. Czyli brak ok. 4 Gb..
praktykant21:
No doszedłem do tego folderu System volume Information ale jest on pusty..czy tak powinno być?
"Pusty" – wszedłeś do niego i nic nie ma czy rozmiar jest pokazywany jako 0 ?? Jak to drugie to nadaj sobie uprawnienia do tego folderu (poszukaj na forum lub w FAQ przyklejonym lub w pomocy systemowej o nadawaniu sobie uprawnień).
PS Jak odkryłeś foldery chronione to rozmiar zajętości plików nie odpowiada temu wyświetlanemu we właściwościach dysku ??
No doszedłem do tego folderu System volume Information ale jest on pusty..czy tak powinno być?
praktykant21:
Ale na tej partycji nie ma takiego folderu..Jak go moźna znaleźc i gdzie on powinien sie znajdowac.. ?
W opcjach folderów –> widok zaznacz pokazywanie plików ukrytych oraz nakaź pokazywanie plików chronionych przez system ...
Ale na tej partycji nie ma takiego folderu..Jak go moźna znaleźc i gdzie on powinien sie znajdowac.. ?
Sprawdź ile na tej partycji zajmuje folder System Volume Information. Konieczne moźe sie okazać nadanie sobie uprawnień do tego folderu.
Strona 1 / 1