Dziwna dolegliwosc Win XP

Od jakiegos czasu moj komputer dziwnie zachowuje sie po 2-3 dniach on-line podlaczony do netu...mianowicie kiedy wstaje rano to komp niby jest zalaczony jednak praktycznie zadna aplikacj anie chce mi sie uruchomic i wyskakuja jakies bledy :-( To co udalo mi sie sprawdzic w dzienniku Win to nastepujace bledy: Service Control Manager Nie można uruchomić usługi bDriver z powodu następującego błędu: Nie można odnaleźć określonego pliku. DCOM Nie można uruchomić serwera DCOM: {A0717E52-8AC8-4DD9-8682-0B76775125E6}. Błąd: „Nie można odnaleźć określonego pliku. ” wystąpił podczas uruchamiania tego polecenia: blank -Embedding Tych bledow jest naprawde sporo... Wiecie moze czym sie spowodowanie takie zachowanie mojego komputera i jak go "uzdrowic" czy jedynie reinstalka? Dziekuje za wszelkie rady. POZDRAWIAM

Odpowiedzi: 5

Jeżeli nie możesz usunąć tego klucza, to z prawokliku na owym nadaj sobie uprawnienia i zobacz jeszcze raz. Może się uda.
Ucho
Dodano
04.11.2007 17:51:36
Wpis znalazlem w HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_BDRIVER i udalo mi sie zrobic jego kopie jednak nie moge go usunac, pisze "Nie mozna usunac...: blad przy usuwaniu klucza". Znasz jakis inny sposob na wywalenie go? Znalazlem jeszcze bDriver w HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\bDriver i tam udalo sie go usunac. A tak co do DCOM i tego wielokrotnych bledow to myslisz ze to nic groznego? Dziekuje za zainteresowanie tym postem ;-) POZDRAWIAM
Amok
Dodano
04.11.2007 10:54:59
Systemowy ot on może i jest, ale do w2k - na stronie o XP mowy nie ma. Może ot być, co prawda, jakiś kawałek z Open Office'a np.,ale ... - w obu wypadkach u mnie na dysku nie wystepuje ( to oczywiście nie oznacza, że ma ot być regułą ) - przejdź się do rejestru i wyszukaj bydlaka, zrób kopie klucza, a potem wywal wpis ( jakby co zaimportujesz go ). Ad. czystosć - pewnie wystarczy, choć kto ich tam wie ( ilu Userów tyle zdań ).
Rebe
Dodano
04.11.2007 10:47:59
Z czystoscia ogolna to uzywam: avasta, Zone Alarm Pro, PeerGuardian + SpyBot, Ad-Aware. Powinienem uzywac jeszcze czegos? ;-) Czyli reasumujac co do bdriver.sys to plik systemowy i o niego nie musze sie martwic, tak? Tylko czemu az tyle bledow powoduje? :-(
Amok
Dodano
04.11.2007 10:40:34
http://www.runscanner.net/getmd5.aspx?MD5=9E3CFDDC91678F7A53BBB747B0959B22&process=bdriver.sys A tak z "czystością ogólną*" jak jest ( i na jakiej podstawie uważasz, że dobrze )? * Czym system jest chroniony przed gośćmi.
Rebe
Dodano
04.11.2007 10:34:38
Amok
Dodano:
04.11.2007 09:48:27
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1