dziwactwo explorer.exe; zwisy odświeźenia pulpitu
:shock: po usunięciu dowolnego pliku z dowolnego folderu przy powrocie na pulpit nie ma szans na otwarcie kosza z prawego myszy, klik na pulpit prawym i zapodanie "Odświeź" kończy się tak samo: klepsydra i dalej ch.... :? Jedyne rozwiązanie to alt+ctlr+del, no i ręcznie zakończ proces "explorer.exe" i ręcznie nowe zadanie. Proszę, :( HELP! Skończyły mi się juź pomysły.
Odpowiedzi: 12
Bobi:
expand X:\i386\explorer.ex_ c:\Windows\explorer.exe
Tak wpisuj, wszystkie spacje mają być na swoim miejscu. Za X: oraz C: wpisujesz kolejno literę napędu, w którym jest płyta systemowa oraz partycje gdzie zainstalowany jest Windows.
Zrobiłem to i było "skopiowanych plików 0"
A jak udało mi się sposobem to po włączeniu występował ten sam problem !!!
Proszę, samo się zepsuło to i samo się naprawić musiało :wink:
:D Bobi, wielkie thanksy za zaiteresowanie i pomoc, wyobraźsobie źe nawet nie zdąźyłem wypróbować Twojej porady, samo mu się poprawiło :shock: XP nieodgadnionym jest :lol: Notatkę zachowałem na wszaki słuczaj. Pozdro.
kamaa, pisano Ci juz ze pierdoły płodzisz ?
1. chkdsk – to ma tu jakis zwiazek z tematem ?
2. /f /f – dwa razy wydajniej skanuje ? A moze to znaczy "fanzolisz farmazony" ?
1. chkdsk – to ma tu jakis zwiazek z tematem ?
2. /f /f – dwa razy wydajniej skanuje ? A moze to znaczy "fanzolisz farmazony" ?
start=>> uruchom
chkdsk /f /f
expand X:\i386\explorer.ex_ c:\Windows\explorer.exe
Tak wpisuj, wszystkie spacje mają być na swoim miejscu. Za X: oraz C: wpisujesz kolejno literę napędu, w którym jest płyta systemowa oraz partycje gdzie zainstalowany jest Windows.
:?: Nic mi nie wyszło.Nie wiem jak prawidłowo wypełnić linię polecenie EXPAND, jak napisałem tak: C:\WIDOWS>expand explorer/f:explorer.exe, to mi powiedział źe: System nie moźe znaleźć odpowiedniego pliku lub katalogu. :( Jak podałem zródło: i386, to teź nie znalazł. Ja się nie znam, więc mi nie wychodzi.
:oops: no widzisz, z tych nerwów to juź nawet czytać nie potrafię :D . Spróbuje i napiszę jak wyszło.
havoc7:
:( ni cholery, nie chce zadziałać. Po starcie z płyty twierdzi źe EXPAND/ nie jest rozpoznawanym poleceniem, mimo źe wisi na liście poleceń.Lipa, nie mam pojęcia o co chodzi.
Bo po expand jest spacja. expand /? a nie expand/?
:( ni cholery, nie chce zadziałać. Po starcie z płyty twierdzi źe EXPAND/ nie jest rozpoznawanym poleceniem, mimo źe wisi na liście poleceń.Lipa, nie mam pojęcia o co chodzi.
Odpal kompa z płytki i zainteresuj się poleceniem expand ( expand /? )
Podmień plik explorer.exe
Powinno problem rozwiązać
Odpal kompa z płytki i zainteresuj się poleceniem expand ( expand /? )
Strona 1 / 1