Dziennik zabezpieczeń przepełniony

XP Home Edition z SP2
Załoźone mam: profil Administratora i dwa inne z ograniczeniami. Od jakiegoś czasu nie moźna zalogować się do profili z ograniczeniami bo: "Dziennik zabezpieczeń w tym systemie jest pełny..." :evil:
Na profil administratora loguję się bez problemu. Przekopywałem się przez pomoc systemu i nic nie wychodzi.. Czyściłem i wymazywałem plik pfirewall.log z poziomu administratora.
Próbowałem uruchamiać system awaryjnie i tu ciekawostka.. system wiesza się przy próbach logowania na profil administratora i po kilkudziesięciu sekundach restartuje... :shock: (choć moźe to jest bez związku z pierwszym ale teź jakieś dziwadło??)
Jeźeli ktoś ma jakiś pomysł niech podpowie. :wink:

Odpowiedzi: 4

dzięki za pomoc.. :P
Juź wszystko gra
Algol
Dodano
02.01.2006 22:49:08
Prawy przycisk myszy na moj komp; zarzadzaj; podglad zdarzen; prawy przycisk myszy na aplikacje; wlasciwosci; zaznacz "zastap zdarzenia wrazie potrzeby; zastosuj; ok
To samo z podglad zdzrzen system.
cool28
Dodano
02.01.2006 22:33:45
Sprawa rozwiązana. :lol:
Za głupawe zachowanie systemu odpowiedzialne było przepełnienie dzienników zdarzeń!. Grzebiąc w Narzędziach administracyjnych zauwaźyłem, źe w Podgląd zdarzeń dzienniki zawierają mnóstwo niepotrzebnych informacji. Po wyczyszczeniu dzienników zablokowane profile zostały udostępnione. Czy jest jakiś sposób zautomatyzowania czyszczenia tych dzienników?
Algol
Dodano
02.01.2006 21:10:32
System plików NTFS
Konta z ograniczeniami mają standardowe ograniczenia (czyli uźytkownicy mogą zmieniać jedynie swoją fotkę i swoje hasła.. ale wiem, źe niczego nie zmieniali)
Grzebałem w Zapora systemu Windows w Ustawienia dziennika odznaczone są Rejestruj porzucone pakiety i Rejestruj udane połączenia. Próbowałem je zaznaczać i odznaczać i nie ma róźnicy.. Uruchamiałem system z wyłączoną zaporą i teź nic nie dało.
:roll:

EL NINO:
zalozyles/wlaczyles przypadkiem quoty ?

A jak to się robi...? :( (moźe przez przypadek...?)
Algol
Dodano
02.01.2006 20:27:27
Algol
Dodano:
02.01.2006 18:58:35
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1