Dziennik błędów
W dzienniku błędów pojawia mi się codziennie, oprócz innych, taki zapis:
21 marca 2005 Service Control Manager Nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu: Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.
21 marca 2005 Service Control Manager Usługa Usługi IPSEC zakończyła działanie; wystąpił następujący błąd: Usługa uwierzytelniania jest nieznana.
Dzisiaj pojawiło mi się to 3 razy. Moźe ktoś wie, z czym to się je?
21 marca 2005 Service Control Manager Nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu: Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.
21 marca 2005 Service Control Manager Usługa Usługi IPSEC zakończyła działanie; wystąpił następujący błąd: Usługa uwierzytelniania jest nieznana.
Dzisiaj pojawiło mi się to 3 razy. Moźe ktoś wie, z czym to się je?
Odpowiedzi: 9
1ter:
Teź mam takie wpisy w dzienniku zdarzen... Mam podłączony na stale pod USB kabel do aparatu cyfrowego ;/ czy to moźe powodować ten błąd ????? Dzięki za info
W
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\ADILOADER
we wpisie "ErrorControl" zmien wartość z 1 na 0. Pozbedziesz sie wpisow w podgladzie, chociaz to tylko zamiatanie smieci pod dywan. Problem jest w sterownikach.
Jesli chodzi o IPSEC, sprobuj przeinstalowac siec lub nawet nalozyc system.
we wpisie "ErrorControl" zmien wartość z 1 na 0. Pozbedziesz sie wpisow w podgladzie, chociaz to tylko zamiatanie smieci pod dywan. Problem jest w sterownikach.
Jesli chodzi o IPSEC, sprobuj przeinstalowac siec lub nawet nalozyc system.
Jest jeszcze jeden problem: Panda Plat.7 była bezproblemowa. Po wgraniu PIS 2005 po włączeniu komputera pojawia mi się napis "trwa uruchamianie systemu Windows" i komputer bardzo długo się uruchamia. Moźe ktoś wie, jak tego uniknąć?
Po wpisaniu adildr niczego mi nie znalazło, pod ......adiloader teź nie ma nic takiego.
Jeźeli chodzi o punkt drugi, staram się nie optymalizować systemu ani sprzętu. Około 2 miesięcy temu miałem trojana i system nie chciał się uruchomić (brak Hall.dll, o ile dobrze pamiętam). Reinstalowałem wtedy system bez formatu, ale starałem się wgrać wszystkie sterowniki. Jak napisałem w innym poście, skanu teź nie mogę wykonać.
Jeźeli chodzi o punkt drugi, staram się nie optymalizować systemu ani sprzętu. Około 2 miesięcy temu miałem trojana i system nie chciał się uruchomić (brak Hall.dll, o ile dobrze pamiętam). Reinstalowałem wtedy system bez formatu, ale starałem się wgrać wszystkie sterowniki. Jak napisałem w innym poście, skanu teź nie mogę wykonać.
Z Uruchom –> regedit –> F3, wpisz "adildr" i jesli znajdziesz ten ciag z wartoscia "2", zmien ja na "1" lub "0". Byc moze bedzie to gdzie w okolicach:1ter:
Service Control Manager Nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys)
Sprawdz sobie to –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;2851731ter:
Service Control Manager Usługa Usługi IPSEC zakończyła działanie
Nie grzebales w uslugach probujac optymalizowac system ? Nie zauwazyles czy pojawilo sie to po doinstalowaniu jakiegos softu ?
P.S. Przeslij pozdrowienia "głąbowi" za: "Masz porąbany IE" :mrgreen: .
Skoro modem chodzi nienagannie to nie ma potrzeby kombinować, chyba ze chcesz sie bawić ze sterownikami modemu, USB...
Jesli wkurza Cie sam komunikat to wejdz TUTAJ i przeczytaj całosc albo od razu przedostatni post usera bydle.
Jesli wkurza Cie sam komunikat to wejdz TUTAJ i przeczytaj całosc albo od razu przedostatni post usera bydle.
Mam jeszcze jedno pytanie: skoro nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB Driver, gdzie to moźna ewentualnie zamknąć, lub jak to naprawić?
Pod USB mam podpięty modemik Neostrady oraz kierownicę Manty. Drivery z płyty do chipsetu zainstalowałem w pierwszej kolejności. Co do trzeciego pytania: nie wiem, co to jest services.msc, ale wyłączyłem i włączyłem w Narz. Adm. Nic nie dało, tak, źe wyłączyłem to całkiem, ale nie wiem, czy dobrze zrobiłem?
Tak sie zapytam, masz cos podpiete pod USB ?? Moze jakis modemik Neostrady ??
Instalowales drivery dla USB z plyty do chipsetu ??
Co do usługi IPSEC to probowałes ja zatrzymać i uruchomić (w services.msc)??
Instalowales drivery dla USB z plyty do chipsetu ??
Co do usługi IPSEC to probowałes ja zatrzymać i uruchomić (w services.msc)??
Strona 1 / 1