Dziennik błędów

W dzienniku błędów pojawia mi się codziennie, oprócz innych, taki zapis:
21 marca 2005 Service Control Manager Nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu: Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.
21 marca 2005 Service Control Manager Usługa Usługi IPSEC zakończyła działanie; wystąpił następujący błąd: Usługa uwierzytelniania jest nieznana.
Dzisiaj pojawiło mi się to 3 razy. Moźe ktoś wie, z czym to się je?

Odpowiedzi: 9

1ter:
21 marca 2005 Service Control Manager Nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu: Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.

Teź mam takie wpisy w dzienniku zdarzen... Mam podłączony na stale pod USB kabel do aparatu cyfrowego ;/ czy to moźe powodować ten błąd ????? Dzięki za info
ŚwIeRsZcZ
Dodano
27.03.2006 21:32:12
W
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\ADILOADER
we wpisie "ErrorControl" zmien wartość z 1 na 0. Pozbedziesz sie wpisow w podgladzie, chociaz to tylko zamiatanie smieci pod dywan. Problem jest w sterownikach.

Jesli chodzi o IPSEC, sprobuj przeinstalowac siec lub nawet nalozyc system.
EL NINO
Dodano
27.03.2005 00:37:48
Jest jeszcze jeden problem: Panda Plat.7 była bezproblemowa. Po wgraniu PIS 2005 po włączeniu komputera pojawia mi się napis "trwa uruchamianie systemu Windows" i komputer bardzo długo się uruchamia. Moźe ktoś wie, jak tego uniknąć?
1ter
Dodano
26.03.2005 18:15:18
Po wpisaniu adildr niczego mi nie znalazło, pod ......adiloader teź nie ma nic takiego.
Jeźeli chodzi o punkt drugi, staram się nie optymalizować systemu ani sprzętu. Około 2 miesięcy temu miałem trojana i system nie chciał się uruchomić (brak Hall.dll, o ile dobrze pamiętam). Reinstalowałem wtedy system bez formatu, ale starałem się wgrać wszystkie sterowniki. Jak napisałem w innym poście, skanu teź nie mogę wykonać.
1ter
Dodano
26.03.2005 17:16:48
1ter:
Service Control Manager Nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys)
Z Uruchom –> regedit –> F3, wpisz "adildr" i jesli znajdziesz ten ciag z wartoscia "2", zmien ja na "1" lub "0". Byc moze bedzie to gdzie w okolicach:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\ADILOADER

1ter:
Service Control Manager Usługa Usługi IPSEC zakończyła działanie
Sprawdz sobie to –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;285173
Nie grzebales w uslugach probujac optymalizowac system ? Nie zauwazyles czy pojawilo sie to po doinstalowaniu jakiegos softu ?

P.S. Przeslij pozdrowienia "głąbowi" za: "Masz porąbany IE" :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
26.03.2005 15:18:13
Skoro modem chodzi nienagannie to nie ma potrzeby kombinować, chyba ze chcesz sie bawić ze sterownikami modemu, USB...
Jesli wkurza Cie sam komunikat to wejdz TUTAJ i przeczytaj całosc albo od razu przedostatni post usera bydle.
Bobi
Dodano
26.03.2005 09:34:32
Mam jeszcze jedno pytanie: skoro nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB Driver, gdzie to moźna ewentualnie zamknąć, lub jak to naprawić?
1ter
Dodano
26.03.2005 09:13:28
Pod USB mam podpięty modemik Neostrady oraz kierownicę Manty. Drivery z płyty do chipsetu zainstalowałem w pierwszej kolejności. Co do trzeciego pytania: nie wiem, co to jest services.msc, ale wyłączyłem i włączyłem w Narz. Adm. Nic nie dało, tak, źe wyłączyłem to całkiem, ale nie wiem, czy dobrze zrobiłem?
1ter
Dodano
26.03.2005 09:05:51
Tak sie zapytam, masz cos podpiete pod USB ?? Moze jakis modemik Neostrady ??
Instalowales drivery dla USB z plyty do chipsetu ??
Co do usługi IPSEC to probowałes ja zatrzymać i uruchomić (w services.msc)??
Bobi
Dodano
21.03.2005 22:33:52
1ter
Dodano:
21.03.2005 21:21:53
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1