Dysk
Czy ktos ma wyjety dysk twardy?JA mam dwa dyski.Jeden siedzi w wsadzony u gory, nizej dyskietka, a ponizej powinien byc drugi.Ale ja go wyjalem i wisi na kabelkach.Oczywiscie tyl jest oparty o taki metal.Wyjalem go poniewaz to wszystko moim zdaniem sie bardzo gotowalo.Nad pierwszym dyskiem jest nagrywarka, wyzej wolna przestrzen i u gory CD–ROM.Prosze o odpowiedz czy jemu to nic nie zaszkodzi?Juz tak jest od paru mieciecy, ale czy nic sie niedzieje?Np.Sie nie niszcza sektory?Obudowa jest zdjeta z kompa.Dysk jest pod malym kontem do gory.Czy to wszystko niewplynie na jego zywotnosc :?:
Odpowiedzi: 10
darekhh:
Dyski twarde z reguly powinny byc ustawione poziomo bo inaczej moga sie szybciej zuzywac, przykrecony dysk srubami chyba daje cos z antystatycznoscia jak masz miejsce to ja bym przykrecil najlepiej tak zeby bylo troche przerwy nad dyskiem
Przykręcony dysk raczej nie "daje nic z antystatycznościa" :roll: , tylko ma to ścisły związek właśnie z temperaturą. Jak wiadomo dysk najwięcej ciepła oddaje bokami dlatego przykręcenie go do koszyka powoduje lepsze chłodzenie. Koszyk w tym przypadku jest swoistym radiatorem i lepiej oddaje ciepło.
Dyski twarde z reguly powinny byc ustawione poziomo bo inaczej moga sie szybciej zuzywac, przykrecony dysk srubami chyba daje cos z antystatycznoscia jak masz miejsce to ja bym przykrecil najlepiej tak zeby bylo troche przerwy nad dyskiem
Podaj e–mail to wysle ci obrazek mojego kompa z boku.SLAY3R:
A nie moźesz przyręcić dysku w inno miejsce? np. gdzieś na dole obudowy. Niestety nie wiem jak to wygląda u ciebie w środku więc trudno coś doradzić.
A nie moźesz przyręcić dysku w inno miejsce? np. gdzieś na dole obudowy. Niestety nie wiem jak to wygląda u ciebie w środku więc trudno coś doradzić.
Radzisz mi do wsadzic czy nie?Moim zdaniem tak jest dobrze, poniewaz jak pracuje nagrywarka, dyskietka i dwoma dykami naraz, co sie zdaza zadko, ale wtedy przygrzewa.Przy jednym dysku jest inaczej.Mnie ciepla i dobrze.Ale u mnie komp troche glosno pracuje.Slychac taki szum wiatraka, i chyba zdeczka dyski.Ale tak jest u kazdego przy dwoch dyskach;)SLAY3R:
Nie dyskowi otwarta obudowa nie zaszkodzi napewno.
Dysku nie mam wyjętego jest przykręcony do swojego miejsca. Znajduje się nad stacją dyskietek i pod nagrywarką, między dyskiem a nagrywarką jest trochę miejsca, więc ciepła ma gdzie uciekać.
Nie dyskowi otwarta obudowa nie zaszkodzi napewno.
Dysku nie mam wyjętego jest przykręcony do swojego miejsca. Znajduje się nad stacją dyskietek i pod nagrywarką, między dyskiem a nagrywarką jest trochę miejsca, więc ciepła ma gdzie uciekać.
Ale nie zaszkodzi dla dysku?A z dyski tez masz powyjmowane?SLAY3R:
No bo juź się wystraszyłem :) Kamień spadł mi z serca.
To dobrze.
A otwarta obudowa od kompa nie zaszkodzi sam tak mam juź od baaaaardzo dawna.
No bo juź się wystraszyłem :) Kamień spadł mi z serca.
To dobrze.
To dobrze.
Zdjalem obudowe z kompa.Niejestem jeszcze tak glupi :D :) :DSLAY3R:
Czy ja dobrze przeczytałem, źe zdjąłeś obudowę z dysku :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock:
Zdjalem obudowe z kompa.Niejestem jeszcze tak glupi :D :) :DSLAY3R:
Czy ja dobrze przeczytałem, źe zdjąłeś obudowę z dysku :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock:
Strona 1 / 1