dysk zewnetrzny na USB
mam problem z podlaczeniem dysku na USB, tzn. XP powinien go wykryc automatycznie i sam zainstalowac, niestety tak sie nie dzieje, idzie do pewnego momentu i na koniec wyskakuje komunikat ze wystapil blad przy instalacji i urzadzenie nie dziala poprawnie. Dysk jest ustawiony na Master, jest sfomatowany na FAT32 jak w instrukcji, moj win ma SP2 i zaistalowane USB 2.0, w biosie tez jest wszystko enabled. nie wiem co mam dalej robic... pomozcie :( :( :( :(
Odpowiedzi: 5
tolas:
wlasnie problem w tym ze nie ma sterow do xp, tylko do 98, a podlaczenie na master musi akurat byc, tak jest w instrukcji. Format niewiele da bo system byl niedawno na nowo stawiany.
tymbardziej twierdze ze xp powinien samoczynnie rozpoznac urzadzenie magazynujace przenosne
:idea: zreszta dzisiaj definitywnie ci napisze co zrobic
zainstaluje sam na xp dysk w zewnetrznej kieszeni i powiem co i jak
wlasnie problem w tym ze nie ma sterow do xp, tylko do 98, a podlaczenie na master musi akurat byc, tak jest w instrukcji. Format niewiele da bo system byl niedawno na nowo stawiany.
xp powinien rozpoznac urzadzenie –a skoro tego nie robi to albo system zapchany i foprmacik albo rzeczywiscie zainstalowac raz jeszcze sterowniki
Nie ma źadnego znaczenia ustawien ie dysku na 'master' czy 'slave' skoro jest podłączany do USB. Sprawa raczej polega na niesprawnych sterownikach. Jeśli masz do tego dysku nośnik z oprogramowaniem to zainstaluj ten dysk przy pomocy tego softu.
podporzadkuj dysk on nie jest pierwszy jezeli ma byc jako zewnetrzny
Xp samoczynnie go musi rozpoznac –ja jade na takiej konfiguracji i bezblednie mi wykrywa zewnetrzne HDD
Xp samoczynnie go musi rozpoznac –ja jade na takiej konfiguracji i bezblednie mi wykrywa zewnetrzne HDD
Strona 1 / 1