dysk zewnetrzny na USB

mam problem z podlaczeniem dysku na USB, tzn. XP powinien go wykryc automatycznie i sam zainstalowac, niestety tak sie nie dzieje, idzie do pewnego momentu i na koniec wyskakuje komunikat ze wystapil blad przy instalacji i urzadzenie nie dziala poprawnie. Dysk jest ustawiony na Master, jest sfomatowany na FAT32 jak w instrukcji, moj win ma SP2 i zaistalowane USB 2.0, w biosie tez jest wszystko enabled. nie wiem co mam dalej robic... pomozcie :( :( :( :(

Odpowiedzi: 5

tolas:
wlasnie problem w tym ze nie ma sterow do xp, tylko do 98, a podlaczenie na master musi akurat byc, tak jest w instrukcji. Format niewiele da bo system byl niedawno na nowo stawiany.

tymbardziej twierdze ze xp powinien samoczynnie rozpoznac urzadzenie magazynujace przenosne

:idea: zreszta dzisiaj definitywnie ci napisze co zrobic
zainstaluje sam na xp dysk w zewnetrznej kieszeni i powiem co i jak
rychu1708
Dodano
19.12.2005 14:39:15
wlasnie problem w tym ze nie ma sterow do xp, tylko do 98, a podlaczenie na master musi akurat byc, tak jest w instrukcji. Format niewiele da bo system byl niedawno na nowo stawiany.
tolas
Dodano
18.12.2005 22:34:45
xp powinien rozpoznac urzadzenie –a skoro tego nie robi to albo system zapchany i foprmacik albo rzeczywiscie zainstalowac raz jeszcze sterowniki
rychu1708
Dodano
17.12.2005 21:40:03
Nie ma źadnego znaczenia ustawien ie dysku na 'master' czy 'slave' skoro jest podłączany do USB. Sprawa raczej polega na niesprawnych sterownikach. Jeśli masz do tego dysku nośnik z oprogramowaniem to zainstaluj ten dysk przy pomocy tego softu.
adam_broda
Dodano
17.12.2005 17:40:33
podporzadkuj dysk on nie jest pierwszy jezeli ma byc jako zewnetrzny
Xp samoczynnie go musi rozpoznac –ja jade na takiej konfiguracji i bezblednie mi wykrywa zewnetrzne HDD
rychu1708
Dodano
17.12.2005 10:54:14
tolas
Dodano:
14.12.2005 18:03:00
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1