Dysk twardy
Posiadam 2 dyski jeden na stałe i drugi w kieszeni.
Czy jest mozliwe , źeby ten dysk w kieszenie działał jak kieszenie USB ( tzn. źeby mógł go sobie wyjmowac i wkładać podczas działania systemu ) . Bo w tej chwili podwiesza on jego działanie . Nie ma na nim zainstalowanych rzadnych aplikacji ani systemów .
Czy jest mozliwe , źeby ten dysk w kieszenie działał jak kieszenie USB ( tzn. źeby mógł go sobie wyjmowac i wkładać podczas działania systemu ) . Bo w tej chwili podwiesza on jego działanie . Nie ma na nim zainstalowanych rzadnych aplikacji ani systemów .
Odpowiedzi: 7
Do obsługi kieszeni z Hot Swap wymagany jest stosowny soft.
Jakiekolwiek wyciągniecie HDD podczas pracy PC gdy nie uźywany jest do tego soft moze spowodować uszkodzenie Hard`u.
Oczywiście moźemy odłanczać/podłanczać tylko HDD na którym nie jest zainstalowany system z którego obecnie korzystamy.
Mechanizm Hot Swap działa na zasadzie bezpiecznego podłanczania/ usuwania sprzetu.
Program do obsługujący ten mechanizm to np. Swap Menager.
Jakiekolwiek wyciągniecie HDD podczas pracy PC gdy nie uźywany jest do tego soft moze spowodować uszkodzenie Hard`u.
Oczywiście moźemy odłanczać/podłanczać tylko HDD na którym nie jest zainstalowany system z którego obecnie korzystamy.
Mechanizm Hot Swap działa na zasadzie bezpiecznego podłanczania/ usuwania sprzetu.
Program do obsługujący ten mechanizm to np. Swap Menager.
ApyNet:
Czy jest mozliwe , źeby ten dysk w kieszenie działał jak kieszenie USB.
jest mozliwe, ja mam taka kieszen, kupilem za 30 zl.
Komp sobie chodzi, wsadzam kieszen do kompa, przekrecam kluczyk, wlacza sie zasilanie twardego i windows go normalnie widzi.
jedrek127:
Czy drogie?? 50pln kosztuje kieszen aluminiowa www.tracer.pl i ma ona funkce hot swap. ale jak to dziala to pojecia nie mam. ale kieszen na prawde jest pozadna.
Rebe a tak sobie nawiązałem do wypowiedzi jędrka127 LOL :D
BTW nie róbcie z tego topicu młynu jak w tym o MP3–>AC3
domin_g:
Są kieszenie (obudowy dysków) na fire wire lub USB które moza podpinac i odpinac na właczonym kompie. Niestety ich cena narazie jest nie do przyjęcia. Ceny zaczynaja sie od 150zł
Nio, nio jak to się odpowiada na posty, w ktorych problem jest opisany tak
:lol:.... źeby ten dysk w kieszenie działał jak kieszenie USB ( tzn. źeby mógł go sobie wyjmowac i wkładać podczas działania systemu )
Są kieszenie (obudowy dysków) na fire wire lub USB które moza podpinac i odpinac na właczonym kompie. Niestety ich cena narazie jest nie do przyjęcia. Ceny zaczynaja sie od 150zł
Czy drogie?? 50pln kosztuje kieszen aluminiowa www.tracer.pl i ma ona funkce hot swap. ale jak to dziala to pojecia nie mam. ale kieszen na prawde jest pozadna.
Przepraszam , źe pomyliłem działy.
Ale chodzi mi o to czy moźna zainstalowac jakis programik , dodatke lub cos takiego, który by pomogał .
To te kieszenie Hot Swap są w bardzo duźych cenach.
Ale chodzi mi o to czy moźna zainstalowac jakis programik , dodatke lub cos takiego, który by pomogał .
To te kieszenie Hot Swap są w bardzo duźych cenach.
Strona 1 / 1