Dysk Twardy widziany jako FLASH ?! (zalaczam screeny)

prosze o pomoc :)
zachcialo mi sie grzebac w ustawieniach sieci bezprzewodowej...
(system: XP HOME)

1. wlazlem do kreatora, utworzylem siec ktora miala byc 'wgrywana z USB' (?)

2. jako pamiec USB podalem swoj dysk twardy (partycja D) – bylem ciekawy co sie stanie...

3. nic sie nie stalo, poza tym, ze dysk jest teraz widziany (chyba) jako FLASH (?)

...i zostaly nagrane na te partycje pliki:

–AUTORUN.INF
–setupSNK.exe

oraz katalog:
–SMRTNTKY
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
pytanie1: jak to cofnac? (przywracanie systemu odpada, wylaczone)
pytanie2: czy sa jakies negatywne skutki tej sytuacji? (poza lekka frustracja z mojej niemocy...)

wszelkie wskazowki mile widziane! :)

Odpowiedzi: 4

Ja screeny tez widze, a kolega mial chyba na mysli, ze ich nie oglada, a od razu podaje rozwiazanie. :)
Anonymous
Dodano
03.04.2006 15:28:13
problem rozwiazany. wystarczylo usunac wszystkie nowo–powstale pliki z partycji (te od 'sieci bezprzewodowej', ktorej nie ma)

dzieki za pomoc :)
(ze tez sam od razu nie wywalilem tych plikow...)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
szczegoly:
Moźesz teź jeszcze raz przeprowadzić wizard, ale na koniec zaznaczyć (ptaszkiem), aby wyczyścił pendrive'a dla bezpieczeństwa.

sprawdzilem link ktory podales – to jest dokladnie to, przez co przeszedlem :)

niestety ja, jak napisalem w pierwszym poscie, zamiast dysku flash USB [ktorego w ogole nie podlaczylem do komputera w czasie wizarda] z listy wybralem to, co sie wyswietlilo –> czyli partycje D dysku twardego (lokalnego, wewnetrznego!).

wizard zapewne procz dyskow USB proponuje takze partycje, na ktorych NIE znajduje sie system.(?)

jest to dziwne, poniewaz gdy wybierze sie wlasnie opcje z partycja wyskakuje jakis blad odnoszacy sie do podlaczenia dysku zewnetrznego USB (ktorego, przypominam, w ogole nie ma!)
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
z ciekawiosci sprawdzilem tez druga metode, czyli popelnilem celowo to samo glupstwo – znowu wybralem parycje w wizardzie – i znowu wyskoczyl blad, ale tym razem zwrocilem uwage na zaptaszenie wyczyszczenia pendrive'a (ktorego, przypominam, nadal nie ma podlaczonego! :)).
efekt jest takze pozytywny: dysk twardy wyglada w moim komputerze nadal jak dysk twardy.

[zaptaszenie wyczyszczenia pendrive'a jest automatyczne wiec nie wiem dlaczego wczesniej dysk twardy 'zmienil sie' we flasha...?]

Nie widzę screenów

u mnie sa widoczne i w operze i w explorerze (moze to wina ustawien forum?)
diderot
Dodano
03.04.2006 02:28:56
problem rozwiazany. wystarczylo usunac wszystkie nowo–powstale pliki z partycji (te od 'sieci bezprzewodowej', ktorej nie ma)

dzieki za pomoc :)
(ze tez sam od razu nie wywalilem tych plikow...)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
szczegoly:
Moźesz teź jeszcze raz przeprowadzić wizard, ale na koniec zaznaczyć (ptaszkiem), aby wyczyścił pendrive'a dla bezpieczeństwa.

sprawdzilem link ktory podales – to jest dokladnie to, przez co przeszedlem :)

niestety ja, jak napisalem w pierwszym poscie, zamiast dysku flash USB [ktorego w ogole nie podlaczylem do komputera w czasie wizarda] z listy wybralem to, co sie wyswietlilo –> czyli partycje D dysku twardego (lokalnego, wewnetrznego!).

wizard zapewne procz dyskow USB proponuje takze partycje, na ktorych NIE znajduje sie system.(?)

jest to dziwne, poniewaz gdy wybierze sie wlasnie opcje z partycja wyskakuje jakis blad odnoszacy sie do podlaczenia dysku zewnetrznego USB (ktorego, przypominam, w ogole nie ma!)
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
z ciekawiosci sprawdzilem tez druga metode, czyli popelnilem celowo to samo glupstwo – znowu wybralem parycje w wizardzie – i znowu wyskoczyl blad, ale tym razem zwrocilem uwage na zaptaszenie wyczyszczenia pendrive'a (ktorego, przypominam, nadal nie ma podlaczonego! :)).
efekt jest takze pozytywny: dysk twardy wyglada w moim komputerze nadal jak dysk twardy.

[zaptaszenie wyczyszczenia pendrive'a jest automatyczne wiec nie wiem dlaczego wczesniej dysk twardy 'zmienil sie' we flasha...?]

Nie widzę screenów

u mnie sa widoczne i w operze i w explorerze (moze to wina ustawien forum?)
diderot
Dodano
03.04.2006 02:28:56
Nie widzę screenów, ale zwyczajnie posprzątaj. Moźesz teź jeszcze raz przeprowadzić wizard, ale na koniec zaznaczyć (ptaszkiem), aby wyczyścił pendrive'a dla bezpieczeństwa. Więcej np. tu http://www.microsoft.com/technet/community/columns/cableguy/cg0604.mspx
w84u
Dodano
03.04.2006 00:39:34
diderot
Dodano:
03.04.2006 00:04:26
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1