DYSK TWARDY PROBLEM JAKIEGO JESZCZE NIE MIAŁEM

a wiec... zainstalowałem linuxa 10.1 suse  na xp i miałem 2 oczywiscie linux mi porobił partycje ktore wczesniej juz niby zrobiłem w PM8 fajnie było ale linux zabierał mi za duzo miejsca wiec postanowiłem w pm8 znow wrocic do poprzednich rozmiarow poniewaz wczesjniej miałem 20 Gb 30 i 30 ale c linux zaebrał i miałem tylko 9GB z 20 właczam pm 8 i co ? bład poszedłem do kolegi odpalam pm8 i norton pm i widzi mi tak jak by cały dysk tak jak by w ogole nie było na nim partycji nie moge zmienic wielkosci nie moge usunac nic poszedłem do domu uruchomiłem z płyty xp usunołem partycje c ale nie mogłem zrobic 20 gb tylko 10 i 9 :/ i teraz mam 4 dyski a jak wchodze do PM8  na poczatku pisze tak Norton PM hase detected an error 111 on the partition starting at sector 40917618 on disk 1 The contents of the extended partition boot record are in the wrong order Norton can fix this problem by reordering the EPBR entries correctly klikam tak zeby naprawił i wyskakuje INIT failed Error 117 PARTITION's DRIVE LETTER CANNOT BE IDENTIFIED  i wychodzi z programu :/ czy jedyna szansa to sformatowac cały dysk razem z partycjami co wiazało by sie z wydatkiem 12 zł na płyty DVD bo 40 GB waznych danych musiał bym nagrac:( Pomocy bo nie wiem co mam robic  jak cos pominałem to pytajcie .... dzieki z góry

Odpowiedzi: 1

Jak się zastanowisz, w którym dziale ten post powinien być to zgłoś się na PW z propozycją. Przeniosę i odblokuję.

Ps Dublowanie tematów sobie daruj bo wyrzucę.

Żółty
Dodano
19.11.2006 11:17:17
volvo
Dodano:
18.11.2006 22:18:23
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1