Dysk twardy, jaki kupić?
Witam.
Mam zamiar kupic nowy dysk twardy, mam cos okolo 350zł.
Moja plyta głowna to MSI KT3 Ultra.
Obecnie mam Syeagate ST340016A (40 GB, 7200 PRM, Ultra–ATA/100)
Co waszym zdaniem mozna kupic za tyle kasy by dzialal dobrze w miare cicho, no i mial min. 80GB :)...
Dzieki za wszystki odp. z gory....
Mam zamiar kupic nowy dysk twardy, mam cos okolo 350zł.
Moja plyta głowna to MSI KT3 Ultra.
Obecnie mam Syeagate ST340016A (40 GB, 7200 PRM, Ultra–ATA/100)
Co waszym zdaniem mozna kupic za tyle kasy by dzialal dobrze w miare cicho, no i mial min. 80GB :)...
Dzieki za wszystki odp. z gory....
Odpowiedzi: 9
CAVIAR CAVIAR CAVIAR!!!
Posiadam caviara 250MB chyba z 95 roku i chula jak złoto,coś to chyba znaczy nie.
pozdro.
Posiadam caviara 250MB chyba z 95 roku i chula jak złoto,coś to chyba znaczy nie.
pozdro.
Bierz Seagate'a! Cichy, dobry, spoko dziala, dobrze sie trzyma i w ogole.
To źe ta płyta nie obsługuje dysków powyźej 136GB to jest na 99% pewne, na tej stronie są róźne biosy, m.in. bios z datą 2003–2–24 ale nie ma źadnej notki aby którykolwiek bios potrafił obsługiwać takie dyski.
robootb:
jak cos to mozna wgrac nowy bios i po problemie :)
przeczytaj co wyźej jest napisane źe "podobno" niema takiego biosu do tej płyty
jak cos to mozna wgrac nowy bios i po problemie :)
HDD 160 GB WD CAVIAR 8MB 7200 czy to jest ten dysk?
Tak.
80GBajtowe dyski twoja płyta napewno obsługuje, niestety sprawa z obsługą dysków powyźej 136GB nie wygląda w tym przypadku róźowo, z tego co wyczytałem na stronce MSI do twojej płyty nie ma biosu który potrafiłby obsługiwać tak duźe dyski. Pozostaje więc zakup 120GB, a z poprawnym działaniem tego dysku nie będzie problemów.
spiderko:
Za około 345zł moźesz kupić Western Digital Caviar 160GB ATA100 8MB cache. Sam posiadam wersje 120GB i jestem z tego dysku bardzo zadowolony, jest szybki i cichy.
Teź tak sadze bardzo dobry wybur teź bym kupował caviara no i oczywiście 8 mb cache ale za tą cene i o tej pojemności juź chyba wszystkie maja :oops:
HDD 160 GB WD CAVIAR 8MB 7200 czy to jest ten dysk? bo tu nie ma podanego czy to jest ATA. Bo wiem ze teraz sa nowe dyski( jeszcze 3 lata temu bylem na czasie z dyskami :)) teraz nic nie wiem...
Jak to jest czy ten dysk przy mym kompi i plycie bedzie dziala dobrze ?
Jak to jest czy ten dysk przy mym kompi i plycie bedzie dziala dobrze ?
Za około 345zł moźesz kupić Western Digital Caviar 160GB ATA100 8MB cache. Sam posiadam wersje 120GB i jestem z tego dysku bardzo zadowolony, jest szybki i cichy.
Strona 1 / 1