Dysk twardy–dziwne zachowanie

segate 40 gb 5800 ob/min
chodzi o to źe dysk mysli bez potrzeby.naprzykład podczas oglądania filmu u nikogo z moich znajomych takiego czegoś niezaobserowałem zeby dioda z dysku sie cały czas świeciła.Ja sie dziwie źe ona sie jesczze niespaliła.nawet jak nic nierobie to czsami sie załoczy i se świeci:)bezsensu.sa moźe jakieś sterowniki do dysku??:) albo coś.Uzywam win xp eng. sp2

Odpowiedzi: 5

Jak korzystasz i programy korzystają z dysku to objaw prawidłowy źe kontrolka mruga i tak ma być.

Panel sterowania – Narzędzia administracyjne – Usługi – usługa indeksowania włącz na ręczny ,restart kompa i zobacz.
JNJN
Dodano
19.12.2004 16:37:22
NIe nieswieci cały czas tylko gdy jest coś robione naprezykład teraz niemam nic załaczonego tylko gg i pisze sobie posta na forum a ona sobie mryga:)

Indeksowanie ?? Jak je wyłaczyć

i co i gdzie jeszcze moźe byc załączone(to sie załancza samo??Bo ja źadnych takich opcji niezałanczałem)
Krzysiek_84
Dodano
19.12.2004 15:54:07
NIe nieswieci cały czas tylko gdy jest coś robione naprezykład teraz niemam nic załaczonego tylko gg i pisze sobie posta na forum a ona sobie mryga:)

Indeksowanie ?? Jak je wyłaczyć

i co i gdzie jeszcze moźe byc załączone(to sie załancza samo??Bo ja źadnych takich opcji niezałanczałem)
Krzysiek_84
Dodano
19.12.2004 15:54:07
Czy od momentu włączenia kompa dioda dysku cały czas się świeci,czy jak czytasz dane z dysku.

Moźe masz włączone jakieś usługi dodatkowe,indeksacja,defragmentyzacje dysków, inne.
Programy które działają w tle i korzystają z dysku.

Uruchom kompa w trybie awaryjnym i zobacz jak pracuje dioda dysku.
JNJN
Dodano
19.12.2004 15:49:13
Wyłącz usługę indeksowania.
McScr@by
Dodano
19.12.2004 15:45:13
Krzysiek_84
Dodano:
19.12.2004 15:43:10
Komentarzy:
5