Dysk sie dziwnie zachowuje

Dziendobry.Mój problem polega na tym źe–wczoraj postanowiłem wymienić wiatraczek na procesorze (wymieniłem :) Niewiem czy to od tej wymiany ale przy kaźdym uruchomieniu systemy windows xp zaczyna sprawdzać dyski podczas tego sprawdzania dostaje komunikat o treśći SEGMENT REKORDÓW PLIKÓW 2,3,4,..7 JEST NIE DO ODZYSKANIA.Komputer sie normalnie uruchamia ale po uruchomieniu jeszcze przez ok 5min na niem nic nie moge robić odniosłem wraźenie źe to przez dysk bo cały czas przez to ok 5 min pali sie dioda odpowiedzialna za dysk. Bardzo prosze o pomoc i z góry dziekuje.pozdrawiam wszystkich
ADAM

Odpowiedzi: 6

Po co zakładasz drugi post na to samo.

Komunikat podaje błąd zapisu,przesyłu danych tak mi się wydaje.

Czy w mój komputer i zarządzaniu dyskami partycja G jest widoczna,jej właściwości są dostępne.

Moźe dane na partycji G zostały ukryte,podglądnij ją przez program Nero.

Czym zakładałeś na tym dysku partycje i jaki system plików.
JNJN
Dodano
28.11.2004 14:12:38
No to jestem :) wszystko posprawdzałem i okazało sie źe na dysku G sie coś stało :( mam samsunga podzzielonego na 3 partycje i barakude podzielona na dxwie partycje "F" i "G" no i właśnie jest problem na tej "G" nie moge sie na nią dostać – otrzymuje komunikat o treści BŁĄD WYKONANIA OPERACJI INPAGE. MOŻE KTOŚ Z PANSTWA WIE O CO TUTAJ CHODZI??? PROSZE O POMOC I Z GÓRY DZIEKUJE POZDRAWIAM Ps system pokazuje źe ta partycja "G" jest pusta a tak naprawde jest ona zajeta :)
adamek39
Dodano
28.11.2004 13:04:49
Nazwe programu wrzuć do gogli i poczytaj, nic nie rób z dyskiem jak nie wiesz co robisz,bo moźesz stracić system.

Najpierw z uruchom zrób chkdsk /f zobacz jakie błędy na dysku oraz defragmentacje dysku.

Procesor AMD nie uszkodziłeś rdzenia.

Najpierw poczytaj później uźywaj.

http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl

Sprawdz moduły pamięci,wyjmij wyczyść złącze i dobrze osadz.
JNJN
Dodano
28.11.2004 12:01:45
kurcze blade :oops: mam program ze stronki którą mi polecił pan ale nie bardzo wiem jak sie w nim ruszyć :( jest tutaj 1RUN AUTO DETECTION 2 AUTO DETECTION WAS COMPLETED 3 TO SELECT THE WORKING DRIVE 4 YOU CAN CELECT SAMSUNG HDD ONLY.PROSZĘ MI POMÓC WŁASCIWĄ OPCJE WYBRAĆ :)
adamek39
Dodano
28.11.2004 11:33:14
Dzieńdoby JN :) Dzieki za odpowiedz.Tasmy sprawdzałem a nawet wymieniłem taśme od dysku.Zapomniałem teź dodać źe po pierwszym uruchomieniu pokazało sie jeszcze coś takiego jak wciśnij ctrl+h oczywiście wcisnołem i pokazało sie niebieskie okienko z jakimiś opcjami ale tam nic nie zmieniałem bo sie troche bałem źe coś popsuje po następnym starcie komputera tego nie było –chciałem wejsc jeszcze raz w tę opcje ale po wcisnieciu tej kombinacji nic mi sie nie pokazuje.Co to za opcje ? jak tam wejść ? czy to bezpieczne ? jescze raz dziekuje za odpowiedz –oczywiście poczytam z tego linka co dostałem jeszcze raz bardzo dziekuje pozdrawiam serdecznie
adamek39
Dodano
28.11.2004 11:05:03
Sprawdz taśmy dysków i napędów i kable wewnątrz moźe coś nie ma styku,jak grzebałeś .

Z uruchom chksdk /f i defragmentacja.

Sprawdz dysk i poczytaj:

http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html
JNJN
Dodano
28.11.2004 10:55:49
adamek39
Dodano:
28.11.2004 10:52:18
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1