Dysk Segate 40gb Problem
Witam
mam taki problem z tytulowym dyskiem, ze po wpisaniu w dosie "fdisk /mbr" pokazuje sie komunikat "the master boot code has not been updated" zreszta proby jakiejkolwiek instalacji systemu koncza sie ze dysk niejest gotowy do odczytu/zapisu probowalem juz chyba wszystkiego ale ktos moze mi jeszcze jakis pomysl podsunie.
partition Magic sie zawiesza ogolnie kazdy programik do partycjonowania sie wysypuje
Dzieki za pomysly
mam taki problem z tytulowym dyskiem, ze po wpisaniu w dosie "fdisk /mbr" pokazuje sie komunikat "the master boot code has not been updated" zreszta proby jakiejkolwiek instalacji systemu koncza sie ze dysk niejest gotowy do odczytu/zapisu probowalem juz chyba wszystkiego ale ktos moze mi jeszcze jakis pomysl podsunie.
partition Magic sie zawiesza ogolnie kazdy programik do partycjonowania sie wysypuje
Dzieki za pomysly
Odpowiedzi: 3
Nie mowiac juz o tym, czy fdisk cokolwiek jest w stanie o nim powiedziec ? No i druga sprawa – Seagate ma na swoich stronach rowniez jakies managery dyskowe (oprocz tego SeaTools wymienianego przez Rebe). Moze warto sprawdzic ?Rebe:
1. Nie odpowiedziałeś czy BIOS go poprawnie wykrywa.
1. Nie odpowiedziałeś czy BIOS go poprawnie wykrywa.
2.
3. Ranish Partition Menager teź ?
4.Sprwadzałeś moźliwości z SeaTools – co podaje ten program na temat sprawności dysku?
5. Zabawa z LF w wypadku dysku na gwarancji jest dla mnie bzdurą.
2.
tyle, źe prakuje konkretów – poza PM i zdawkowego... probowalem juz chyba wszystkiego...
.... ogolnie kazdy programik do partycjonowania sie wysypuje
3. Ranish Partition Menager teź ?
4.Sprwadzałeś moźliwości z SeaTools – co podaje ten program na temat sprawności dysku?
5. Zabawa z LF w wypadku dysku na gwarancji jest dla mnie bzdurą.
nie no wiesz niejestem kompletnym lamerem nawet softem pod deiankiem zabawa nic niedala mysle o low formacie ale jeszcze nigdy tego nie robilem a dysk mozliwe ze padl ale 3dyski w jedenym tygodniu stracic to troche lipa hyhy z tego jeden spadl :P
Strona 1 / 1