Dysk niesformatowany??
Postanowilem sformatowac c: z sytem windows xp sp2. Po zainstalowaniu i konfiguracji wyskoczyło mi cos takiego.
1. klikam na D: (mam tam c: to tylko system). a tam wyskakuje mi komunikat: dysk niesformatowany czy sformatowac?(nawet nie widac jaki label ma dysk {niegdys nazywał sie domowy:/). próbowałem plytki hiron boot ale nie pomoglo. owszem po testach i probie naprawy wykrywa ze to D:[domowy] ale nic pozatym restart i spowrotem to samo. Co mam zrobic??
1. klikam na D: (mam tam c: to tylko system). a tam wyskakuje mi komunikat: dysk niesformatowany czy sformatowac?(nawet nie widac jaki label ma dysk {niegdys nazywał sie domowy:/). próbowałem plytki hiron boot ale nie pomoglo. owszem po testach i probie naprawy wykrywa ze to D:[domowy] ale nic pozatym restart i spowrotem to samo. Co mam zrobic??
Odpowiedzi: 5
Czyli nie ma szans na odzyskanie danych?? Próbowałem PCI File Recovery(odzyskałem 4 ikony:/),takźe GetDataBack nie poradzil sobie. Straciłem wszystkie dane na D, C jest ok.
Ps.Za poprzedni(niezrozumiały) post wszystkich przepraszam.
Ps.Za poprzedni(niezrozumiały) post wszystkich przepraszam.
[quote="michal171"]Jezleli miales wczesniej Windows XP najlepiej usun wszystkie partycje..
a po co człek ma usuwac wszystko [partycje] i tracic dane oraz czas na nowa instlke skoro jego problem to niesformatowana druga partycja ? [ d] której sformatowanie spod winy w trybie szybkim zajmie mu 10sekund!? pisac posta dla samego posta ?
a po co człek ma usuwac wszystko [partycje] i tracic dane oraz czas na nowa instlke skoro jego problem to niesformatowana druga partycja ? [ d] której sformatowanie spod winy w trybie szybkim zajmie mu 10sekund!? pisac posta dla samego posta ?
Jezleli miales wczesniej Windows XP najlepiej usun wszystkie partycje i utworz jeden dysk zrob to plyta od Windowsa XP i sformatuj powinno byc dobrze :D
POZDRO!!!
POZDRO!!!
fakt – jak napisał ELNINO – trudno zajarzyc o co biega– po mojemu sprawa prosta– zrobiłes "świeźa" instalkę systemu na C: ;; masz druga partycje D: która podczas instalacji nie została sformatowana i teraz rozwiazanie jest tak banalnie proste, ze az strach pisac jak to zrobić heh..... skoro "wstał" system to Moj Komputer – prawy klik na D: >>>>formatuj!! heh
Za cholere nie moge pojac co sie dzieje. Moze spiacy jestem ? A moze jeszcze raz opiszesz problem ? Ale tak, zeby to mozna zrozumiec. Czym formatowales ?miklosz69:
Postanowilem sformatowac c: z sytem windows xp sp2.
(...)
1. klikam na D: (mam tam c: to tylko system)
Strona 1 / 1