Dysk Maxtor 160GB
Czesc Kupilem sobie maxtora 160 gb no i sie zaczeły moje problemy.
Dlaczego windows nie widzi więcej niź 137gb , mam service pack 1a i win XP.
Dysk podzieliłem na 3 partycje po 54..gb programem Partition Magic 8 i niby jest ok ale inne progr. wykrywają ten dysk jako źe on ma 137gb a w windows jest prawidłowo 3partycje po 54gb to jest normalne !?
Prędzej dzieliłem go MaxBlast–em ale niewiedzieć czemu te partycje lubiały się ulotnić .
teraz podzieliłem partition magic narazie jest ok ale nic nie wgrywam na ten dysk bo juź raz straciłem 100gb danych :evil: .
ZGóry dzięki za pomoc.
Dlaczego windows nie widzi więcej niź 137gb , mam service pack 1a i win XP.
Dysk podzieliłem na 3 partycje po 54..gb programem Partition Magic 8 i niby jest ok ale inne progr. wykrywają ten dysk jako źe on ma 137gb a w windows jest prawidłowo 3partycje po 54gb to jest normalne !?
Prędzej dzieliłem go MaxBlast–em ale niewiedzieć czemu te partycje lubiały się ulotnić .
teraz podzieliłem partition magic narazie jest ok ale nic nie wgrywam na ten dysk bo juź raz straciłem 100gb danych :evil: .
ZGóry dzięki za pomoc.
Odpowiedzi: 5
rozmiar partycji nie jest wazny jest ok , ale te przeklęte partycje znikają sobie po wyłączeniu komp.
podzieliłem Maxblast 3 –znikały , teraz niedawno Partition Magic i teź znikły , windows widzi dysk jako jedną nie sformatowaną partycje 33.3 GB.
Waźne : na płycie od maxblast po uruchomieniu programu moge sprawdzić aktualnie podłączone dyski tam pisze źe jest ok dysk 160Gb podzielony na 3 part rozmiar ok. ale win. widzi po swojemu 1–33GB
Sa na płycie jakieś opcje wybrałem –UPGRIDE MBR boot Code– i to wszystko uruchomilem ponownie komp. i partycje sie pojawiły , ale tylko do ponownego uruchomienia.
Aha dzięki za odpowiedzi powoli sprawdzam
podzieliłem Maxblast 3 –znikały , teraz niedawno Partition Magic i teź znikły , windows widzi dysk jako jedną nie sformatowaną partycje 33.3 GB.
Waźne : na płycie od maxblast po uruchomieniu programu moge sprawdzić aktualnie podłączone dyski tam pisze źe jest ok dysk 160Gb podzielony na 3 part rozmiar ok. ale win. widzi po swojemu 1–33GB
Sa na płycie jakieś opcje wybrałem –UPGRIDE MBR boot Code– i to wszystko uruchomilem ponownie komp. i partycje sie pojawiły , ale tylko do ponownego uruchomienia.
Aha dzięki za odpowiedzi powoli sprawdzam
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=8118&highlight=du%BFe+dyski :wink:
zmień bios na nowszy twój widocznie ma problemy z prawidłowym rozpoznaniem bądź co bądź duźego dysku
Podam dokładny symbol tego dysku
maxtor 6Y160P0 160 GB
PŁYTE GŁÓWNĄ MAM SHUTTLE AK32A
Chipset VIA KT266A,
nie wiem co jest z bios raz źle go rozpoznaje
widzi 333333 a raz dobźe pisze 160 gb
mam juź dosyć tego dysku
pomocy
maxtor 6Y160P0 160 GB
PŁYTE GŁÓWNĄ MAM SHUTTLE AK32A
Chipset VIA KT266A,
nie wiem co jest z bios raz źle go rozpoznaje
widzi 333333 a raz dobźe pisze 160 gb
mam juź dosyć tego dysku
pomocy
nie rozumiem masz dysk 160GB podzielony na 3 partycje po 54gb (3x54=162...)
Strona 1 / 1