[Dysk] Dziwne "warczenie" przy starcie
Witam!
Od pewnego czasu zaobserwowałem dość dziwne w zjawisko w swoim dysku. Mianowie przy pierwszym codzienny stracie kompa , podczas uruchamiania słysze dziwny warkot dysku który trwa jakieś 5–6 sekund.
Czy jest to oznaka , źe dysk jest uszkodzony ?
Moj dysk Seagate 80 GB Barracuda 7200 a system WinXp PRo
Od pewnego czasu zaobserwowałem dość dziwne w zjawisko w swoim dysku. Mianowie przy pierwszym codzienny stracie kompa , podczas uruchamiania słysze dziwny warkot dysku który trwa jakieś 5–6 sekund.
Odpowiedzi: 7
Smash:
Witam!
hi, mam taki dysk tylko ze 60GB i u mnie to warczenie wystepuje tak jak u Ciebie po dluzej przerwie, tyle ze trwa dluzej ok minuty od wlanczenia, kiedys bylo krocej ;/ podlaczam sie do Twojego tematu, wczesniej postowalem na ten temat, ale odpowiedz brak, moze tu ktos podpowie co i jak;/
nie to raczej nie o to chodzi
Smash:
Witam!
mmmhhh.... warczy ? a moźe masz podłączony jakiś sprzęt , którego dawno nie uźywałeś np drukarka ?
Miałem ten sam problem a raczej go mam i sie tym nie przejmuje > W servisie powiedzieli mi właśnie to co powiedziałem wyźej źe to moźe być spowodowane podłączeniem jakiegoś sprzętu który nie jest uźywany dłuźszy czas
Pozdrowienia
sprawdziłem speed fanem SMART. Fitness mam na 50% a peformance na 100% ale to podobno norma u baracudy:|
No to jutro rano przed włączeniem kompa, odłącz zasilanie od dysku i włącz kompa – będziesz mieć 100% pewność.
świetnie:)
raczej nie , ale sprawdze jutro rano ( to tylko przy pierwszym uruchomieniu po dłuźszej przerwie występuje). Miałem podobnu problem z poprzednim dyskiem ale on wytrzymał 5 lat a ten jest nowy:(
raczej nie , ale sprawdze jutro rano ( to tylko przy pierwszym uruchomieniu po dłuźszej przerwie występuje). Miałem podobnu problem z poprzednim dyskiem ale on wytrzymał 5 lat a ten jest nowy:(
Jestes na 100% pewien, ze to dysk ? Bo jesli tak, to nie za dlugo pociagnie. Sprawdz jednak czy to nie czasem wentylator zasilacza (a to juz jest bardziej prawdopodobne), lub procesora.
Strona 1 / 1