Dwukrotne Kliknięcie żeby otworzyć okno
Witam Serdecznie.
Zwykle jest tak że jak się chce coś otworzyć np jakiś folder lub wejść w mój komputer czy gdzie kolwiek to trzeba kliknąć dwa razy żeby się coś otworzyło. A u mnie dosłownie pare min temu tak się stało że klikne raz i mi się otwiera powiedzmy folder. Przeszkadza mi to w użytkowaniu komputera i w korzystaniu z przęglodarek. Kiedyś też miałem ten problem i kolega mi mówił że to może być wina jakiegoś robaka. Szukałem inf po sieci ale nic nie znalazłem wiec bylem zmuszony zrobic formata. Teraz chcem jakos uniknac formatowania i zwracam sie do czytelnikow tego forum o pomoc czy moze nie wiedzą jak moge temu zaradzić, czy może nie wiedzą o jakiejś łatce która zlikwiduje ten problem.
P.S
Wiem o tym że jak się wejdzie w narzedzia -opcje folderow-ogolne-klikanie elementow i zaznaczyć zeby było dwukrotnie klikniecie. NIestety mam tą opcje włączoną, mimo to ciągle mi się wszystko otwiera przy jednym kliknięciu.
Pozdro.
Odpowiedzi: 4
eh niestety to też nie pomogło @Żółty. Chyba bede musiał dać formata :/
Pozdro
Sprawdź na innym koncie czy też tak sie dzieje.
Ostatecznie - zrób punkt przywracania systemu (w ramach kopii zapasowej) i z klucza HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer usuń wpis ShellState.
następnie skopiuj to co w cytacie do notatnika, zapisz jako plik reg i scal z rejestrem.
[quote]
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"IconUnderline"=hex(0):02,00,00,00
"link"=hex:1e,00,00,00
"NoFileFolderConnection"=dword:00000000
"ShellState"=hex:24,00,00,00,33,a8,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00, 01,00,00,00,0d,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00
[/quote]
niestety ale to tez nic nie daje :(
Wejdź w tą opcję co ja opisałeś w PS i zaznacz by jednym klikiem otwierało okna. Zatwierdź, po czym wejdź ponownie i przestaw na dwuklika. Może wystarczy.
Strona 1 / 1