Dwa Windowsy, jeden problem...

Otoz, mam 2 windowsy, wXP i w98, pierwszy instalowany byl w98 a na niego wXP, teraz 98 nie chodzi, zasyfil sie w pieruny, zlapal wirusa na explore i jak wlaczam komputer i windowsa98, to pisze, Blad przy ladowaniu EXPLORER, zainstaluj ponownie winndows, a wiec, chcialbym wypierprzyc tego 98 RAZ NA ZAWSZE i zostawic sobie TYLKO XP, tzn. prsze o to, abyscie mi napsiali jak wykurzyc tego 98, bez robienia szkod i wywyalania XP...

PS. Z gory dziekuje !

Odpowiedzi: 4

Mam 3 partycje. W jednej jest w98, drugiej wXP, a trzecia to taka do pierdolow. Wiec jak instalowalem na w98 wXP, to jak oczyszcze ( sformatuje ) caly dysk z win98, to jest prawdopodbienstwo, ze wogole sie komp nie wlaczy, albo, ze cos sie spieprzy, bo wiece 98 byl pierwszy i nie wiem, moze ma cos w jakis ustawieniach czy cos. Po prostu, chce sie pozbyc tego gowna, jakim jest w98 i miec tylko XP, bez zadncyh szkod i formatow calego kompa...
Jejas
Dodano
11.09.2005 15:25:12
goncior:
Podziel dysk na parycje
(...)Poloz XP na nowa parycje
To jest na bank odpowiedz na post Jejasa ?
Jejas:
...bez robienia szkod i wywyalania XP...

goncior:
W98 jest w sytemie FAT a WXP w NTFS
Dobra, ale gdzie tak jest ?
EL NINO
Dodano
11.09.2005 15:10:35
Podziel dysk na parycje
Wybierz jedna na nowy system XP
Wloz plyte z XP
Wybiez ta nowa partycje
Sformatuj partycje w NTFS
Poloz XP na nowa parycje
Uporzadkuj dane i wywal w98

W98 jest w sytemie FAT a WXP w NTFS i lepiej on nim pracuje mimo ze moze tez pracowac na FAT.
goncior
Dodano
11.09.2005 14:52:46
1. Mozesz w98 naprawic – uruchomic komputer z dyskietki startowej w98, wrzucic plyte z w98 do napedu, przejsc do folderu X:\win98 i uruchomic "SETUPCOR".

2. Mozesz uruchomic XP, recznie usunac z dysku C: wszystko co ma zwiazek z w98, zmodyfikowac plik boot.ini aby nie pokazywal przy starcie opcji wyboru systemu.

3. Mozesz skopiowac w bezpieczne miejsce z dysku C: pliki ktorych potrzebuje XP, sformatowac C:, wgrac pliki na swoje miejsce, "naprawic" XP z konsoli odzyskiwania.

Wszystkie operacje byly wielokrotnie opisywane na forum.
EL NINO
Dodano
11.09.2005 14:50:52
Jejas
Dodano:
11.09.2005 13:59:38
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1