Dwa RADKI ?!?

Witam!
Kupiłem nowy komputer na Epoksie 8KRA2+ VIA KT600 SATA
1. Pamięć DDR 400 – 512 MB KINGSTON
2. Procesor AMD ATHLON XP 2500+ – 333MHz (BARTON)
3. Dysk twardy SEAGATE 80 GB – 7200 8MB Cache Serial ATA
4. Karta graficzna ATI Radeon 9600 Pro–L 256MB TV

W menedźerze urządzeń wyświetla, źe są zainstalowane dwie karty grafiki !?!?
RADEON 9600 SERIES
RADEON 9600 SERIES – Secondary
Mam pytanko czy to normalne, źe przy jednej instalacji ładują się odrazu dwie ? Co ciekawe przy wyłączeniu tej drugiej komputer działa poprawnie (a nawet lepiej bo Colin3 się nie zawiesza :–) !!)
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Kuba C.

Odpowiedzi: 6

Zgadza sie jest to normalne zachowanie w przypadku kart Ati Radeon 9500–9800.
System wykywa sprzęt jako 2 niezaleźne kary.
Dzieje się tak dlatego źe moźesz pracować na 2 monitorach niezaleźnie ( obsługa ATi Hydravision ).
McScr@by
Dodano
17.01.2004 17:03:27
A ja gdzieś czytałem, ze przy "radkach" to normalne.

Poprostu masz dwie karty bo jedno to wyjście na monitor, a drugie to wyjście na telewizor.

Moge się mylić.
Tomekk
Dodano
17.01.2004 11:25:44
Ogólnie w takim przypadku naleźy usunąć wszelkie sterowniki do karty graficznej i płyty głównej i zainstalować je ponownie. Dobrym pomysłem byłoby na początek instalowanie tych dołączonych fabrycznie do sprzętu. Jeśli na nich komputer zachowuje się stabilnie spróbuj zainstalować nowsze – powinno śmigać. Gorzej jak juź na standardowych sterach wystepują problemy – oznacza to usterkę sprzętu ––> wizyta w serwisie.

Poza tym niczego sobie jest kolejnośś instalacji sterów. NAJPIERW do karty graficznej, a dopiero potem do płyty głównej (tak się powinno robić w wypadku chipsetów VIA – takowy posiadasz). Jest to związane z obsługą AGP.

Acha. Powininna być tylko jedna karta. :D
Pawek
Dodano
16.01.2004 20:37:06
Ogólnie w takim przypadku naleźy usunąć wszelkie sterowniki do karty graficznej i płyty głównej i zainstalować je ponownie. Dobrym pomysłem byłoby na początek instalowanie tych dołączonych fabrycznie do sprzętu. Jeśli na nich komputer zachowuje się stabilnie spróbuj zainstalować nowsze – powinno śmigać. Gorzej jak juź na standardowych sterach wystepują problemy – oznacza to usterkę sprzętu ––> wizyta w serwisie.

Poza tym niczego sobie jest kolejnośś instalacji sterów. NAJPIERW do karty graficznej, a dopiero potem do płyty głównej (tak się powinno robić w wypadku chipsetów VIA – takowy posiadasz). Jest to związane z obsługą AGP.

Acha. Powininna być tylko jedna karta. :D
Pawek
Dodano
16.01.2004 20:37:06
Te karty to poprostu starszy model i nowszy po prostu sterowniki moga byc uszkodzone albo chipset na plycie moze byc uszkodzony i wykrywa je jako 2 albo system sie buntuje :wink: :wink:
Ukey
Dodano
16.01.2004 19:10:02
Te karty to poprostu starszy model i nowszy po prostu sterowniki moga byc uszkodzone albo chipset na plycie moze byc uszkodzony i wykrywa je jako 2 albo system sie buntuje :wink: :wink:
Ukey
Dodano
16.01.2004 19:10:02
Anonymous
Dodano:
16.01.2004 18:53:41
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1