Dwa pytania odnośnie dostępu do zasobów windows...

Mam takie dwa pytania: Jak dostać się do udziałów administratorskich (ADMIN$, C$, D$, itd.) nie będąc zalogowanym jako administrator? Jak dostać się do ustawień karty sieciowej (okienkowych) nie będąc zalogowanym jako administrator? Potrzebuję pilnie dostępu do tych plików, a hasła wsiąkły... Będę wdzięczny za szybką odpowiedź.

Odpowiedzi: 5

Dostać to się można prawie do wszystkiego. tyle tylko, że dostać się, a coś z tym zrobić to dwie rózne rzeczy. Chyba, że skoro to zadanie domowe chodzi o najzwyklejsze runas*, które z logowaniem ma niewiele wspólnego. * szczegóły w pomocy systemu.
Rebe
Dodano
08.05.2007 19:43:54
@Rebe: e tam...musi coś z tym być, dostałem takie pytanie na zadanie domowe z PSK i nie mogę tego wygooglować nigdzie...ale jakoś trzeba to rozwiązać:-k
Finarfin
Dodano
08.05.2007 19:27:58
Twoje chęci tu nie pomogą - albo soft do zmiany hasła( ew. jakaś płyta z w2k ), albo ....bilobil.
Rebe
Dodano
08.05.2007 13:23:20
Tak, żadnych hakerskich sztuczek. Muszę skonfigurować sieć i ściągnąć pewne dane, a nie wiem jak się tam dostać. Wiem, że jest możliwość, ale nie wiem jak. I chodzi mi tu o raczej dostęp z cmd, a nie dzięki jakimś tam aplikacjom ;)
Finarfin
Dodano
08.05.2007 12:45:31
Żebym dobrze zrozumiał - Ty jesteś administratorem komputera tylko pozapominałeś haseł ?? Jak tak to mozliwość zmiany hasła zawsze jest - czy z poziomu innego konta z uprawnieniami administracyjnymi czy tez za pomoca zewnętrznych aplikacji - np Offline NT Password & Registry Editor
Żółty
Dodano
08.05.2007 04:36:38
Finarfin
Dodano:
08.05.2007 04:19:59
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1