Dwa problemy z IE prosze o pomoc.
Mam problem z przeglądarką IE6 od kilku dni gdy klikam w linki to strony z linków nie wyświetlają się NIE OTWIERA SIĘ NOWE OKNO PRZEGLĄDARKI JAK DOTYCHCZAS-na każdej stronie gdzie są linki w poczcie na gg.Czy mogę coś zaradzić ?
a drugi problem bo radzono mi aby zaktualizować przeglądarke ale nie mogę pobrać ani IE 7 ani IE 8 ze strony producenta ani z portalu.Po ściągnieciu i rozpakowaniu jest komunikat,że nie ma obsługi w aktualnym języku czy jakoś tak.
Wolałbym zostać przy wersji IE6 i nie instalować nowszej.Pytałem na innym forum ale mi radzono zainstalować firefoxa.
pozdrawiam
cały problem pojawił się gdy w CCLEANER zmieniłem ustawienia przy czyszczeniu dysku więc może ten program zrobił szkody.
Odpowiedzi: 5
Dziękuję za odpowiedzi zdecydowałem się zmienić system na nowy .
Zastanawiam się nad zmianą systemu operacyjnego czy warto kupić windows7 ?
-
[quote=1x2]Zastanawiam się nad zmianą systemu operacyjnego czy warto kupić windows7 ? [/quote]Takie pytania proszę przenieść na łono działu dyskusji. Nie zbaczajmy z tematu. FF w swojej podstawowej wersji 3.0.x czy 3.5.x i tak będzie wymagał aktualizacji paru dodatków, aby poprawnie działać na najczęściej odwiedzanych stronach. Zwykle odbywa się to w automacie, klikasz tam, gdzie ci każe i wszystko praktycznie "samo" się robi.
1x2 - ty się martwisz ustawieniami (konfiguracją) zabezpieczeń przeglądarki, ale sądząc po tym że od 8 lat używasz IE6 - można przypuszczać ze system masz równie dziewiczy (tj. nieaktualizowany).
Ale wracając do zapytania: sprawdź skojarzenie plików .url .htm i .html
Hej a czy firefox po ściągnięciu trzeba konfigurować? w sensie bezpieczeństwa czy ustawienia mogą zostać taj jak byly przy ściąganiu? raz go zainstalowałem to wyskakiwały komunikaty żeby instalować wtyczki i dodatki a ,że nie znam się na ff to odinstalowałem.
a co do ccleaner to mam wyłączone przywracanie systemu więc raczej ta opcja nie pomoże.
Mnogość przeglądarek na jednym systemie nie jest jakąś przeszkodą chyba?
Osobiście mam IE7, FF oraz Operę (bo ta akurat działa mi najsprawniej przy jednej grze mmorpg) i korzystam z nich mniej więcej po równo.
Rozumiem, że masz swoje przyzwyczajenia, ale czy nie warto się czasem poświęcić i poszukać czegoś nowego?
Odwrócenie/cofnięcie ustawień CCleanera nic nie dało?
Strona 1 / 1
[quote=1x2]Dziękuję za odpowiedzi zdecydowałem się zmienić system na nowy .[/quote] Decyzja - decyzją, ale najpierw się dowiedz czy twój sprzęt podoła wyzwaniu.