Dwa foldery w Windowsie SoftwareDistribution oraz SoftwareDistributionOld
Odpowiedzi: 20
-
[quote=Żółty]Tu nie ma żadnych zmian - to co oglądasz to lista poleceń wpisywanych w start -> uruchom. A /1 na końcu oznacza zapewne koniec polecenia. Teraz tak Eksport klucza do pliku reg polega na zaznaczeniu go a potem np Plik -> eksportuj. Kasacja klucza - po zaznaczeniu klucza np Edycja -> usun. Wyeksportować a potem skasować masz klucz HKEY_CLASSES_ROOT\xmlfile IECUSTOM - to nazwa akcji instalatora, "Unwriteable key" - możesz sprawdzic w dowolnym translatorze, HKCR\xmlfile\DefaultIcon to nazwa klucza, który jest unwriteable. HKCR -> HKEY_CLASSES_ROOT HKLM -> HKEY_LOCAL_MACHINE [/quote] Czy to jest dobrze zapisane w tym rejestrze?-kurne jaki jestem ciemny w tym, pierwszy raz bawię sie z kluczami-dlatego lepiej sie pytać. [img]http://epsylon.freehost.pl/czy_to_jest_dobrze_zapisane.gif[/img]
-
[quote=Żółty]HKCR\xmlfile Wyeksportuj ten klucz do pliku reg i skasuj go całkowicie. Ponowna próba instalacji. Jak dalej nie pójdzie to znowu loga daj a plik reg scal dwuklikiem z rejestrem i pokaż jego zawartość.[/quote] [u][b]Witam ponownie [/b][/u] Na tyle dobry nie jestem w tych pojęciach mistrzu-przepraszam [b]lecz gdzie mam wyeksportować ten klucz czy klucze rejestru[/b]do jakiego pliku reg?gdzie on jest?jak się domyślam to zapewne w Windowsie tak, lecz tam jest [b]"regedit"[/b]a dalej co mam skasować i jak scalić dwuklikiem z rejestrem? Tego nie rozumiem lub też się pytam żeby czegoś nie zepsuć.....(a więc tak -stworzyłem klucze tymczasowe jeden [b]3.109: IECUSTOM: Unwriteable key HKCR\xmlfile\DefaultIcon[/b] oraz drugi [b]3.125: IECUSTOM: Unwriteable key HKLM\SOFTWARE\Classes\xmlfile\DefaultIcon[/b]Oczywiście żebyśmy się dobrze zrozumieli [b]3.125: IECUSTOM[/b] to nazwa [b]Unwriteable key HKLM\SOFTWARE\Classes\xmlfile\DefaultIcon [/b]-to dane, czy tak ma być ? Pozdrawiam i czekam na kolejne instrukcje. będę głęboko wdzięczny. Mam pytanko, a skąd to %windir%\ie7.log\1 tzn. ta jedynka?Przecież katalog 1 nie istnieje, sprawdzałem.Być może to jest powodem tych zmian? [img]http://epsylon.bighost.pl/ie7.gif[/img]
-
[quote=Żółty][quote]3.109: IECUSTOM: Unwriteable key HKCR\xmlfile\DefaultIcon 3.125: IECUSTOM: Unwriteable key HKLM\SOFTWARE\Classes\xmlfile\DefaultIcon [/quote] Sprawdź czy możesz zapisywać w tych kluczach. Ale nie tylko za pomoca uprawnień ale spróbuj wpis stworzyc jakiś tymczasowy.[/quote] Idzie stworzyć te klucze lecz uprawnienia tylko dla admin i system
-
[quote=epsylon]Tego już nie rozumiem "subinacl " przepraszam. [/quote] A czego nie rozumiesz ?? gdzieś na górze linkowałem jak go uzywać i skąd wziąć. [quote=epsylon]A co do "Uruchom instalatora z opcją /l:nazwa_pliku.log" jak go mam uruchomić?[/quote] Skoro [quote=epsylon]Odnalzł się ie7.log [/quote] to go pokaż. Wklej zawartośc na pliku na np [url]wklej.org[/url] a linka daj na forum. [quote=epsylon]lecz końcówkę ma LOG[/quote] Nie ma znaczenia - to ten plik. Windows nie rozróżnia w nazwach plików małych i duzych liter.