Dwa dyski na kazdym Xp jedna aktywacja?
Witam.
Mam dwa twarde dyski i bedeisntalowal napewno na jednym win xp. ale tak sobie pomyslalem gdyb na drugim zainstalowac ten sam system z tym samym kluczem? oczywiscie wszystko na jednym sprzecie. Czy aktwacja bedzie poprawna dla obydwoch systemow??
Odpowiedzi: 2
Fragment Umowy Lic. OEM "Instalacja i używanie. Z wyjątkiem przypadków wymienionych w niniejszej Umowie Licencyjnej Licencjobiorca może instalować,
używać, uzyskiwać dostęp, wyświetlać i uruchamiać jedynie jedną (1) kopię OPROGRAMOWANIA na KOMPUTERZE".Ja mam ciekawszy przypadek...Mialem dysk ATA z Win XP OEM aktywowany.Po pewnym czasie kupiłem dysk SATA,zainstalowałem Win XP i bez problemy aktywowałem ponownie Win XP na nowym dysku.Staremu dyskowi miałem zrobić format ale się wstrzymałem.Oba dyski zamontowane i podłączone w komputerze.Na obu dyskach ten sam system aktywny.Korzystam z obu dysków osobno blokując odpowiedni kontroler w Biosie.Dysk SATA mam do normalnego użytkowania komputera a na ATA mam tylko Win XP i jeden program do obrabiania filmów VIDEO z kamery(dysk 80GB i w pelni wykorzystywany do tego rodzaju prac).Czy to jest legalne?Uruchamiam tylko jedną kopie systemu na jednym dysku,drugi jest wyłączony w tym momencie z pracy.Ciekawią mnie wasze opinie na ten temat.
http://portal.centrumxp.pl/forums/thread/331311.aspx - rozważ to co tam napisano.
Strona 1 / 1