[Dwa banalne pytania]

Pierwsze: Dlaczego przy dokonaywaniu czynności mających oczyszczenie/naprawienie komputera, odwirusowania tak częsot spotykam się ze stwierdzeniem by Wyłączyć przywracanie systemu, słsyzałem, znaczy się, koleg ami powiedział, iź raz w ten sposó [przywróćenia] naprawił kompa, gdyź zawieszał się przy ładowaniu. Dlaczego trzbea wyłączyć te opcję?

Drugie: –problem– Na pierwszy rzut oka to banał, który pierwszoklasista by rozwiązał, lecz.

Nie mogę zmienić aby zamiast prostokątnego jakiegoś koloru w etykiecie ikony był puste, przeźroczyste pole, nie wiem jak. Wielokrotnie się tym bawiłęm, ale teraz jakoś szlag trafił. Próbowałęm, juź kompozycji, zmieniałem nawet style w XP (nie StyleXP :–) ), Screena najlepiej to zobrazują.

Zauwaźcie, iź po zmianie koloró nie zmienia się kolor który okrywa tekst, lecz lekko tylko obramowanie, na inny kolor (tu: czerwony), to jest tak, jakby komputer, pulpit zawiesił sie na jednym (tu: szarym) kolorze.

http://img395.imageshack.us/my.php?image=wallpaper1mb.jpg (kliknijcie na obrazek = powiększenie)

Odpowiedzi: 8

Kartoniasty:
W opcjach wydajności spróbuj zaznaczyc "Uźyj cieni dla etykiet ikon pulpitu". Mi ta opcja zniwelowałe te kolorowe prostokąty.
Pozdrawiam

Zaznaczam i Odznaczam i niestty nic, móię wam, źe coś się spartaliło. (po usunięciu złośliwej tapety)
BUNCH
Dodano
26.11.2005 12:51:00
W opcjach wydajności spróbuj zaznaczyc "Uźyj cieni dla etykiet ikon pulpitu". Mi ta opcja zniwelowałe te kolorowe prostokąty.
Pozdrawiam
Kartoniasty
Dodano
26.11.2005 10:53:53
Nie wiem na jakiej zasadzie działa Disappear, ale w XP przeźroczystość przecieź jest, gdy zaniknie wystarczy pogrzebac w ustawieniach ew. rejestrze. Gdzie? O tym juź w archiwum było wiele razy.
P.S. Chyba trzeba FAQ uaktualnić.
Bobi
Dodano
25.11.2005 18:03:52
dlatego przy usówaniu smieci i innych złych rzeczy wylancza sie przywracanie. wylonczenie przywracania powoduje usuniecie wszystkich punktów przywracania z systemu, po p[onownym załaczeniu punk tworzy sie na nowo na juz czystym systemie. Jesli nie wylonczysz to na 90% nie bedziesz musiał czekac 3 miesiące tylko wirusy i inne smieci odnowia sie odrazu.
cybull
Dodano
25.11.2005 17:42:44
BUNCH:
No, ale skoro juź jakiś smieć tam jest to i jak rpzywrócimy system za 3 miesiące, z tego akurat dnia to i tak nam z powrotem wpandie.

Punkty są co jakiś czas kasowane.
Anonymous
Dodano
25.11.2005 17:40:29
Rebe:
1. W "punktach przywracania" znajdują się kopie plików – w tym i tych zaraźonych więc by się nie naraźać na ich "powrót" to działanie jest przeprowadzane.
Porada nie dotyczy wyłaczenia przywracania jako takiego, a tylko na czas oczyszczania.

No, ale skoro juź jakiś smieć tam jest to i jak rpzywrócimy system za 3 miesiące, z tego akurat dnia to i tak nam z powrotem wpandie.

Uruchomienie tej aplikacji Nie powiodło się, poniewaź nie znaleziono VB40032.DLL. POnowne zainstalowanie aplikacji moźe rozwiązac problem. – czyli nie działa mi
BUNCH
Dodano
25.11.2005 17:38:51
Ad. 2 http://republika.pl/gliniecki/soft.html – znajdziesz tam program Disappear; pewnie są jakieś prostsze sposoby, ale to juź nie do mnie :)
adrian_28
Dodano
25.11.2005 16:17:04
1. W "punktach przywracania" znajdują się kopie plików – w tym i tych zaraźonych więc by się nie naraźać na ich "powrót" to działanie jest przeprowadzane.
Porada nie dotyczy wyłaczenia przywracania jako takiego, a tylko na czas oczyszczania.

2. A bo ja wiem – pewnie archiwum za to by wiedziało.
Rebe
Dodano
25.11.2005 16:15:09
BUNCH
Dodano:
25.11.2005 16:10:40
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1