DVD–RAM LG 8x

ie wypala mi ten sprzet szybciej niz 2x. Wiem ze to moze byc kwestia samego nosnika, ale NERO przed wlozeniem plyty do napedu powinien wypisywac wszystkie mozliwe predkosci. A wypisuje max. 2x. Nagrywarka jest nowym modelem. czy to mozliwe ze nero nei potrafi jej jeszcze obsluzyc, tzn. nie ma jej w bazie?

Dziekuje

Odpowiedzi: 6

Nie, źebym miął się czepiać, ale czy aby na pewno DVD–RAM moźe być wypalany z prędkością x8 – z tego co pamiętam ona "umie" to robić z prędkością x2.
Zweryfikować moją pamięć moźna pewnikiem "u źródła" –w manualu lub na stronie producenta.
Rebe
Dodano
22.05.2004 10:40:50
Na 100% to wina starego biosu. To ze nagrywarka jest now ana rynku nei znaczy ze bios nie posiada wad. Wogole warto do niektorych urzadzen czasami wgrywac nowe biosy, mozna sie czasami mile zdziwic :)
Anonymous
Dodano
21.05.2004 23:57:21
niestety Nero nie rozpoznaje niektórych płytek, wiele razy mi się zdarzało (ale przy cdrw teac) źe te same płyty tej samej firmy i o tej samej prędkości Nero nagrywał z róźnymi innymi, według mnie to wina oprogramowania, a w ostateczności biosu CD, DVD, CDRW lub DVDRW spróbuj zmienić bios na nowszy lecz sprawdź najpierw co dany bios wprowadza nowego:–) Powodzonka
Piotrek_S
Dodano
12.05.2004 10:55:47
Plytki maja wybite x4. Ale z tego co wiem to NERO bez wlozenia plyty do napedu powinien dawac do wyboru wszystkie mozliwe predkosci nagrywania, dopiero po wlozeniu czystej plyty wypisuje ze np. ten DVD bnie mzoe byc zapisany z predkoscia 8x i zapis bedzie przeprowadzony x2.
Anonymous
Dodano
10.05.2004 19:52:52
ja co prawda nic nie wniosę (moźe) :?: do tematu ale ostatnio moje płytki wypalane w tradycyjnym TEAC–u :!:
mimo źe mają oznaczenie 52 sped wypalają się tylko 16 i nic tu nie mogę zmienić
P.S.Płytki kupowałem w orginalnych opakowaniach
i są to krąźki PLATINIUM
Xior
Dodano
10.05.2004 01:29:23
A nośnik jaką ma maksymalną prędkość zapisu?
SLAY3R
Dodano
09.05.2004 21:28:11
Anonymous
Dodano:
09.05.2004 18:23:06
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1