DVD => HDD => DIVIX ?? :|
Witam :)
Niestey nieposiadam swojego wlasne odtwarzacza DVD wiec pozyczylem go sobie od kolegi na jeden dzien bo tylko na tyle mi go mogl pozyczyc :| Chcialem sobie zgrac na Divix lub avi lub mpg moja studniowke :lol:
Zbytni niewiedzialem jak to bezposrednio zgrac na Divix a zblizal sie dzien oddania DVD wiec ClonemDVD zgralem Cala zawartosc DVD na dysk twardy.
Moje pytanie brzmi jak zrobic teraz z tego avi ;ub mpg ?? Bez napedu DVD ?? jest taka mozliwosc ??
Z gory wielkie dzieki za odpowiedz :)
Niestey nieposiadam swojego wlasne odtwarzacza DVD wiec pozyczylem go sobie od kolegi na jeden dzien bo tylko na tyle mi go mogl pozyczyc :| Chcialem sobie zgrac na Divix lub avi lub mpg moja studniowke :lol:
Zbytni niewiedzialem jak to bezposrednio zgrac na Divix a zblizal sie dzien oddania DVD wiec ClonemDVD zgralem Cala zawartosc DVD na dysk twardy.
Moje pytanie brzmi jak zrobic teraz z tego avi ;ub mpg ?? Bez napedu DVD ?? jest taka mozliwosc ??
Z gory wielkie dzieki za odpowiedz :)
Odpowiedzi: 5
Ściągnij sobie program smartripper:
Po uruchomieniu w polu dvd podajesz ścieźkę do plików które zgrał clone.
W polu target do jakiegoś innego folderu do którego riper zgra dane. Program sam powinien wybrać odpowiednie rzeczy do zgrania. I kliknij w Start.
Teraz postepuj zgodnie z tym poradnikiem
Wszystkie potrzebne programy znajdziesz na tej stronie.
Po uruchomieniu w polu dvd podajesz ścieźkę do plików które zgrał clone.
W polu target do jakiegoś innego folderu do którego riper zgra dane. Program sam powinien wybrać odpowiednie rzeczy do zgrania. I kliknij w Start.
Teraz postepuj zgodnie z tym poradnikiem
Wszystkie potrzebne programy znajdziesz na tej stronie.
hmmmm naprawde nikt nie wiem jak moge to zrobic ?? :|
SLAY3R:
wrzuć mu do wirtualnego napędu ten obraz.
No tak tyle ze ja nie mam go w postaci obrazu.
ClonDVD skopiowal poprostu najzwyczajniej w swiecie cala zawartosc na dysk. Na dysku sa zwykle pliki takie same jak na DVD. Nie sa w postaci .iso czy .bin :|
I co teraz ?? Da rade jeszce cos zrobic ??
Ściagnij program do obsługi virtualnych napędów np. alcohol 120% trial http://www.dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=37&id=435&g=7 i wrzuć mu do wirtualnego napędu ten obraz. Chociaź clone teź chyba obsługuje wirtualne napędy – sprawdź.
A następnie poprzeglądaj TĄ sronę, a dowiesz się jak przerobić dvd na divx'a.
A następnie poprzeglądaj TĄ sronę, a dowiesz się jak przerobić dvd na divx'a.
Ulead DVD Movie Factory,
moźe doctor Divix1.4,Unlead studio 7, Adobe Premiere7,
w tych programach
moźe doctor Divix1.4,Unlead studio 7, Adobe Premiere7,
w tych programach
Strona 1 / 1