dvd a tuner tv
sorki moze zle napisalam temat ale malo sie na tym znam sprobuje wytlumaczyc o co mi chodzi czy dvd stacjonarne posiada tuner tv tzn tak jak np maja magnetowidy? :oops:
Odpowiedzi: 5
Seeker:Clauddia:sorki moze zle napisalam temat ale malo sie na tym znam sprobuje wytlumaczyc o co mi chodzi czy dvd stacjonarne posiada tuner tv tzn tak jak np maja magnetowidy? :oops:
Moim zdaniem nie – byłoby tak tylko i wyłącznie w wypadku gdyby producent przewidział podłaczenie DVD do TV nie jak to ma miejsce w magnetowidach po przez gniazdo w.cz (wielkiej częstotliwości)
wówczas na tylniej ściance były by widoczne gniazda 75 Ohmowe do podłączenia koncetryka.
Chyba wszystkie stacjon. DVD maja mozliwość podłączania do TV, tylko i wyłącznie po przez gniazda m.cz (małej częstotliwości)tj. przez złącza SCART , chinch itd, , tuner w tm wypadku nie jest potrzebny. zastosowanie tunera nie wiąźe się li tylko z moźliwością nagrywania, ale równieź odtwarzania – wszystko po kablu koncentrycznym 75 Ohm , czego przykładem mogą być stare odtwarzacze Video , które nie posiadały funkcji nagrywania / niektóre ją miały/a, gniazda m.cz słuzyły do przesyłania po przez video sygnały do TV
dzieki za wytlumaczenie tego po mojemu teraz wiem i rozumiem :wink:
Clauddia:sorki moze zle napisalam temat ale malo sie na tym znam sprobuje wytlumaczyc o co mi chodzi czy dvd stacjonarne posiada tuner tv tzn tak jak np maja magnetowidy? :oops:
Moim zdaniem nie – byłoby tak tylko i wyłącznie w wypadku gdyby producent przewidział podłaczenie DVD do TV nie jak to ma miejsce w magnetowidach po przez gniazdo w.cz (wielkiej częstotliwości)
wówczas na tylniej ściance były by widoczne gniazda 75 Ohmowe do podłączenia koncetryka.
Chyba wszystkie stacjon. DVD maja mozliwość podłączania do TV, tylko i wyłącznie po przez gniazda m.cz (małej częstotliwości)tj. przez złącza SCART , chinch itd, , tuner w tm wypadku nie jest potrzebny. zastosowanie tunera nie wiąźe się li tylko z moźliwością nagrywania, ale równieź odtwarzania – wszystko po kablu koncentrycznym 75 Ohm , czego przykładem mogą być stare odtwarzacze Video , które nie posiadały funkcji nagrywania / niektóre ją miały/a, gniazda m.cz słuzyły do przesyłania po przez video sygnały do TV
Jesli DVD ma Tuner to wg mnie tylko w jednym celu – nagrywania programow.
Czyli – jesli gdzies tam na obudowie DVD znajduje sie przycisk rec, raczej na pewno sprzet ma wbudowany tuner.
Czyli – jesli gdzies tam na obudowie DVD znajduje sie przycisk rec, raczej na pewno sprzet ma wbudowany tuner.
no a na co mam patrzec jakos sie to nazywa ? czy tak jak w magnetowidach :/ :oops:
IMHO wszystko zaleźy od tego czy producent chciał ten element dorzucić :) sprawdź w instrukcji danego modelu.
Strona 1 / 1