Duzy problem–prosze o pomoc

Witam,

mam problem ze swiezo zainstalowanym systemem.
Zainstalowalem Windowsa XP, pozniej zainstalowalem Service Pack 1, wszytkie jescze dodatkowo latki na blastera. Wszytko jest czyste. Pozniej skonfigurowalem siec, a pozniej jeszcze instalowalem kilka programow potrzebnych mi. Mam program AV Personal ktory jest caly czas wlaczony i monituruje system. Nie wykrywa zadnych wirusow. Kilka razy nim tez skanowalem system. Zeskanowalem takze skanerem antywirusowym ktory jest na onecie. Tez nie wykrylo zadnego wirusa. Od czasu do czasu zdazy sie jednak taka reakcja komputera jak przy blasterze. Czyli wyskakuje okienko, ze system sie zrestartuje sam za 1 minute i juz nic nie mozna zrobic...Czasami przed tym okienkiem, albo zaraz po restarcie pokazuje sie ze jest problem z aplikacja LSA Shell
Prosze o pomoc. Nie wiem co mi sie z kompem dzieje.

Odpowiedzi: 7

aleksander:
stary EL NINO

Dziadunio :mrgreen:

Poza tym dorzuciłbym obejrzenie podgladu zdarzen
PS: Ale czekamy na log
Bobi
Dodano
01.02.2005 08:43:41
stary EL NINO dobrze ci radzi. Koniecznie wklej log z HJT załoźe się o bańke źe masz MASLANA lub jakieś inne g. Jak przeglądałem posty to podobny problem miał ZBYSHEK poszukaj w szukajce LSA SHELL powinieneś znaleźć jego post tam było kilka wskazówek.
aleksander
Dodano
01.02.2005 01:31:41
Wlasciwosci Moj komputer.

Wejdz do dzialu Bezpieczenstwo. Znajdziesz tam przyklejone tematy o blasterze i sasserze, gdyz to na 99% wina tego ostatniego. Mozesz rowniez zerknac do tematu o HiJacku i ewentualnie skopiowac w poscie jego log. Moze byc rowniez obrazek z podgladu uruchomionych procesow w formacie jpg.

Zerknij rowniez tutaj –> http://support.microsoft.com/?kbid=321024
EL NINO
Dodano
31.01.2005 19:48:00
Pisalem ze mam program antywirusowy AV Personal ktory mam caly czas wlaczony i mi monituje system, zapore systemowa mam wlaczona, a po skanowaniu systemu tym skanerem AV Personal i skanerem antywirusowym z onetu nie wykrylo zadnego wirusa.
A moze wylaczyc automatyczne restartowanie systemu?Tylko jeszcze dokladnie jaka jest sciezka do tego?
dune84
Dodano
30.01.2005 21:39:32
dune, od tych wszystkich "aha" to jest tu taki przycisk w prawym gornym rogu wyslanego przez Ciebie posta –> .

Masz antywira, a firewalla ? Zalacz sobie przynajmniej systemowego – zapore polaczenia we wlasciwosciach zaawansowanych polaczenia sieciowego.
EL NINO
Dodano
30.01.2005 21:26:20
Aha–no i jeszcze jednej rzeczy zapomnialem dodac ze sciezka tego pliku w okienku informujacym o zrestartowaniu komputera jest: C:/WINDOWS/system32/lsass.exe
dune84
Dodano
30.01.2005 21:12:02
Aha–chcialem jeszcze zapytac ile ma MB Service Pack 2 po zainstalowaniu?
dune84
Dodano
30.01.2005 21:00:21
dune84
Dodano:
30.01.2005 20:51:37
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1