duuuuuźy problem!!!

podczas nagrywania w nero wystąpił problem:
bardzo proszę o pomoc niszczy mi strasznie duźo płyt i nerwów.

Odpowiedzi: 9

próbowałem znaleźć nowe sterowniki do tej nagrywarki(lg gce–8400b)ale znalazłem tylko nowe biosy instalacja ich to dla mnie troche kosmiczne podejście, a sterów nie mogłem znaleźć.
pozdrawiam wszystkich.
mynajms
Dodano
30.01.2004 23:38:10
przepiołem nagrywarke bezpośrednio pod dysk twardy (na slave) nagrywa wszystko, szybko i bez problemu zobaczę jak długo, zmieniłem nośniki na platinum,
jestem happy.
mynajms
Dodano
30.01.2004 00:35:23
Witam, zainstalowałem Aspi Adaptec– jest zielono,
ale podczas nagrywania otrzymałem poraz 9871xxx12x, piekny niebieski ekran śmierci(zrzucznie pamięci),
a nastepnym razem komunikat o uszkodzeniu pliku "Prefetch" w windowsie( ten plik jest chyba zbedny, ale nie mogę go usunąć bo ma błędy –scan disk chyba)
no i nie wiem co dalej robić z tym nagrywaniem problem polega na tym teź źe audio mi nagrywa (długo–15min) ale waźniejsze są pliki(MPEG)których nie nagrywa i mp3 i td.data.
moze ktoś coś wie coś,–nowa nagrywarka :shock:
mynajms
Dodano
29.01.2004 03:54:44
Blee to pomaga ale tu chodzi chyba o najnowsze sterowniki. Mi sie wydaje ze po prostu potrzebuje on przeinstalowac stery bo brak jakiegos pliku
Ukey
Dodano
28.01.2004 22:01:58
dma ustawiasz moj komputer > wlasciwosci >sprzet >menadzer urzadzen > kontrolery IDE ATA/ATAPI > pierwszy lub drugi kanal zelezy gdzie masz podpieta nagryware
blee
Dodano
28.01.2004 17:54:48
wielkie dzięki panowie,
tylko źe system ASPi jest nie ok, a neroASPi ok
a co do DMA to nie mam pojęcia gdzie się ustawia
chociaź chyba jest pozytywnie:
mynajms
Dodano
28.01.2004 17:51:23
alpin19:
Najprawdopodobniej przyczyną problemów jest wadliwy sterownik ASPI, oraz niepoprawne ustawienie DMA – spróbuj na obu dać On.
Twoje ASPI powinno wyglądać tak jak moje aby wszystko działało jak naleźy.

Tak, to jest jakiś argument tyle, źe własnie sprawdziłem u siebie – tym samym programem – na temat zainstalowanego w systemie ASPI informacja brzmi "not installed" i momo tego nie mam problemów z nagrywaniem płyt.
Moźe więc Twoje spostrzeźenie nie jest jedynym rozwiązaniem – kwestię DMA, jako oczywistą pomijam.
Anonymous
Dodano
28.01.2004 15:25:13
Najprawdopodobniej przyczyną problemów jest wadliwy sterownik ASPI, oraz niepoprawne ustawienie DMA – spróbuj na obu dać On.
Twoje ASPI powinno wyglądać tak jak moje aby wszystko działało jak naleźy.
alpin19
Dodano
28.01.2004 15:11:13
mynajms
Dodano:
27.01.2004 21:55:29
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1